Samsung Galaxy S10 İçin One UI 2.0 Beta Sürümü Yayınlandı

Samsung, Galaxy S10 için Anroid 10 tabanlı One Unı 2.0’ın beta sürümünü cumartesi günü Güney Kore’de yayınlamıştı. One UI 2.0’ın beta sürümü şimdi bütün dünya için serbest bırakıldı. Android 10 tabanlı One UI 2.0, Galaxy S10’a kazandırdığı özelliklerle göz çarpıyor


Google, Android 10’u Eylül ayının başında yayınladı. Android 10’un yayınlanmasının ardından akıllı telefon üreticileri kendi Android 10 arayüzlerini bir bir yayınlamaya başladı. Samsung da Cumartesi günü Android 10 tabanlı One UI 2.0’ın beta sürümünü Güney Kore’de yayınlamıştı. 

Galaxy S10’ların Android 10 tabanlı bir arayüz olan One UI 2.0’ın betası bugün bütün dünya için de serbest bırakıldı. One UI 2.0 ile Galaxy S10’lar yeni özellikler kazanıyor.

Hem Google hem de Samsung Gezinme Hareketleri Kullanılabilir Halde

galaxy s10 google gezinme hareketleri

Samsung, One UI 2.0 beta ile beraber Google gezinme hareketleri ve Samsung gezinme hareketleri arasında bir seçeneği kullanıcılara sunuyor. Yeni hareketler iPhone’ların gezinme hareketlerini andırıyor. One UI 2.0’da ana ekrana gitmek için ekranın alt kenarından yukarı doğru kaydırmanız yeterlidir. Alt kenardan yukarı kaydırdıktan sonra basılı tutarsanız çoklu görev menüsü açılıyor. Geri gitmek içinde ekranın sağ ve sol kenarından kaydırmanın yeterli olur. 

Samsung, bu Google gezinme hareketlerinin yanında Samsung kullanıcılarının alıştığı kendi gezinme hareketlerini de bir seçenek olarak One UI 2.0 betaya koydu. Galaxy S10 kullanıcıları, telefonlarında gezinmek için istedikleri gezinme yönteminden birini seçebilirler. 

Kamera Arayüzü Yeniden Tasarlandı

galaxy s10 yeni kamera arayüzü

Samsung, One UI 2.0 ile kamera arayüzünü tekrar değiştirdi. One UI 2.0 betanın kamera arayüzündeki en büyük değişiklik deklanşör butonunun üzerinde olan kamera modlarının tamamımın artık görüntülenmemesi. One UI 2.0 betada, deklanşörün üzerinde Fotoğraf, Video, Canlı Odak ve Canlı Odak Video kamera modu seçenekleri var. Diğer kamera modları için "Daha Fazlası” seçeneğinin kullanılması gerekiyor. 

Samsung, yeni kamera arayüzünde 0.5x, 1.0x, 2.0x ve 10x zoom seçeneklerinin olduğu dört butonu da eklemiş durumda. Bu değişikliklerin haricinde One UI 2.0 betanın kamera arayüzünde başka bir değişiklik göze çarpmıyor.

Dahili Ekran Kaydedici, daha kolay cihaz bakımı

galaxy s10 one ui 2.0 dahili ekran kaydedici,

Galaxy S10’lar, One UI 2.0 beta ile artık dahili bir ekran kaydediciye sahip oluyor. Dahili ekran kaydedici ile ekranı, telefondaki bütün sesleri ve mikrofondan gelen sesleri kaydedebilirsiniz. Ekranı kaydederken aynı zamanda selfie çekebilirsiniz. 

One UI 2.0 betanın “cihaz bakımı” bölümü daha ayrıntılı pil istatistikleri gösterecek hale getirilmiş. Artık Wireless PowerShare’ın diğer cihazları şarj etmeyi ne zaman bırakması gerektiğine de karar verebilirsiniz. Android 9.0’da yüzde 30’da durdurabilirdiniz, Android 10’la beraber yüzde 90’da durmasını söyleyebilirsiniz. 

Tek Elle Kontrol Modu’nu etkinleştirmek için yeni kısayol ve hareket

s10 one ui tek elle kontrol

Galaxy S10’da tek elle kontrol modunu aktif hale getirmek için ekranın alt ortasından ekranın alt kenarına kaydırmanız gerekir. Standart Samsung gezinme butonlarını kullanacak olursanız tek elle kontrol moduna geçmek için ev butonuna yalnızca iki kez basmanız yeterli olur. 

Dijital Denge Modu ve Karanlık Mod

s10 karanlık mod

Google, Android 10’la beraber Dijital Denge Modu özelliğini geliştirdi. Dijital Denge Modu ile beraber artık tüm bildirimleri ve uygulamaları devre dışı bırakabilirsiniz. Böylece iş ve diğer şeyler için dikkatiniz dağılmasını engelleyebilirsiniz. 

Android 10’la beraber yeni bir ebeveyn kontrolleri de geliyor. Artık çocuğunuzun telefonunu ne kadar kullandığını uzaktan kontrol edebilir ve ekran süresini sınırlayabilirsiniz. Aynı zamanda çocukların kullanacağı uygulamaları da sınırlayabilirsiniz. 

Google, Android 10’la beraber Karanlık Modu artık daha yaygın hale getiriyor. Şimdi Karanlık Mod aktifken duvar kağıdına kadar bütün telefon daha koyu bir görünüm kazanıyor. Şimdi uygulamalar birer birer kendi karanlık modlarını yapıyor. Şu an için YouTube gibi bazı önemli uygulamların karanlık modu yok. Ama onlarında yakın zamanda kendi karanlık modunu yayınlaması bekleniyor. 

Diğer değişiklikler

one ui 2.0 beta

One UI 2.0 ile bildirimler kısmındaki saat ve tarih bölümü daha küçülmüş halde karşımıza çıkıyor. One UI 2.0, yapılan işlemlerin daha yumuşak görünmesini sağlayacak yeni animasyonları da barındırıyor. Yeni kenar aydınlatma efektlerinin yanında ses seviyesi kontrol butonları da yeniden tasarlandı. 

Temel Samsung uygulamalarına da yeni özellikler eklendi. Örneğin, Rehber uygulamasına çöp kutusu seçeneği eklendi. Bu şekilde sildiğiniz bir kişinin bilgilerini 15 gün içinde geri yükleme imkanınız olacak. Dosyalar’da artık birden fazla hedefe dosya kopyalayabilir halde. Hesap makinesine de zaman ve hız birimlerini birbirine dönüştürecek seçenek eklenmiş durumda. 

Galaxy S10’lar için yayınlanmış arayüz programı olan One UI 2.0’ın şimdilik beta sürümünde olduğunu tekrar hatırlatalım. Bu sürüm şimdilik kişisel kullanımlar için uygun olmayabilir. Kararlı sürüm yayınlana kadar One UI 2.0 ve Android 10 arasında daha fazla geçiş olacaktır. Bu geçişler sırasında yeni özelliklerde eklenebilir.

One UI 2.0 detaylı deneyen SamMobile editörleri, One UI 2.0’da herhangi bir hata ile karşılaşmadıklarını belirtti. Editörler, hatanın olmadığını ama performans sorunları ve güçlükleri yaşadıklarını açıkladı. Bunun için günlük kullanım için One UI 2.0’ın şimdilik kullanılmaması daha iyi olabilir. 




Microsoft'un Yeni Edge Tarayıcısı Ortaya Çıktı
Microsoft'un Yeni Edge Tarayıcısı Ortaya Çıktı

İnternet tarayıcıları konusunda hedeflenen düzeye bir türlü ulaşamayan Microsoft’un Chromium tabanlı Edge tarayıcısının ekran görüntüleri ortaya çıktı. ...

Ay’da 4G ağı, radyo astronomisi için kötü haber olabilir 2020
Ay’da 4G ağı, radyo astronomisi için kötü haber olabilir 2020

Bu yazının tercüme kaynağı Manchester Üniversitesi’nden Astrofizik doktora adayı Emma Alexander’a aittir. Manchester Üniversitesi Jodrell Bank Astrofizik Merkezi’nin bir parçası olan...

Saçma Domain'lerin Fiyatlarını Tahmin Ettiğiniz Oyun
Saçma Domain'lerin Fiyatlarını Tahmin Ettiğiniz Oyun

İnternet sitesi alan adları, ya da domain'ler, internet ilk çıktığından beri gözden düşmüyorlar. Hatta öyle ki, bazı domainlerin fiyatları yüz binlerce dolara ulaşabiliyor. Peki bu...