Huawei Yasağının Google'a Maliyeti 425 Milyon Dolar Oldu

Nomura Instinet tarafından yayımlanan rapora göre Google'ın Huawei'nin Android lisansını askıya alması, teknoloji devine 425 milyon dolar gelir kaybına mal olacak.


Google’ın Huawei’nin Android lisansını askıya aldığı ve yeni nesil Huawei akıllı telefonların Android işletim sistemi de dahil olmak üzere Google servislerinden faydalanamayacağı hepimizin malumu. Google-Huawei konusunda herkes Huawei’nin bu işten nasıl bir zararla çıkacağını düşünüyor olsa da Google da Huawei’nin lisansını askıya alarak büyük zara görmüş durumda.

Bildiğiniz gibi Huawei, dünyanın en fazla akıllı telefon satan ikinci şirketi konumunda bulunuyor ve dünya üzerinde aktif olarak kullanılan 500 milyon Huawei akıllı telefon bulunuyor. Birkaç yıl süren sirkülasyonun ardından Huawei’nin piyasadaki yüz milyonlarca telefonunda Google servisleri bulunmayacak ve Google, bu cihazlardan para kazanamayacak.

Google, Play Store üzerinden yalnızca 2018 yılında 7 milyar dolar gelir elde etti. Bu gelirin 388 milyon dolarını Huawei akıllı telefonlar oluşturuyordu. Nomura Instinet, Google’ın tüm zararının bundan ibaret olmayacağını öngörüyor. Huawei’nin Android lisansını askıya almanın Google’a faturası 425 milyon dolar olacak.

Huawei cihazlarda Android işletim sistemini kullanmayacak olması, Google’ın akıllı telefon sektöründeki konumunu da etkileyecek. 500 milyon Huawei telefonun %52’si Çin’de bulunuyordu. Bu cihazlar Google servislerine ulaşamasalar da Android işletim sistemi kullanıyorlardı. Artım tüm Huawei cihazlar, yeni bir işletim sistemine sahip olacak.

Huawei’nin kendi işletim sistemi ile ortaya çıkması, Android işletim sisteminin mobil işletim sistemleri pazarındaki hakim konumunu tehlikeye düşürecek. Zira gelecekte farklı şirketler de kendi işletim sistemleri ile piyasaya çıkmayı göz önünde bulundurabilecekler. Google’ın Huawei’yi Android ekosisteminin dışına atması, teknoloji devine çok ciddi kayıplar yaşatacak.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Xiaomi, Mi Reader Adındaki E-Kitap Okuyucuyu Tanıttı
Xiaomi, Mi Reader Adındaki E-Kitap Okuyucuyu Tanıttı

Xiaomi, şimdi de Amazon'un meşhur e-kitap okuyucusu Kindle'ın karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Firma, Mi Reader adındaki yeni e-kitap okuyucunun tanıtımını yaptı. ...

Yedeklenen WhatsApp Mesajları Nasıl Okunur? (Crypt12)
Yedeklenen WhatsApp Mesajları Nasıl Okunur? (Crypt12)

Eğer yedeklenmiş WhatsApp mesajlarınızı nasıl okuyabileceğinizi merak ediyorsanız, bu içeriğimizde sizlere WhatsApp veritabanı yani yedekleme dosyası olan Crypt12 dosyasından...

10 Dakika Sonra Silinen E-Posta Veren Site: 10 Minute Mail
10 Dakika Sonra Silinen E-Posta Veren Site: 10 Minute Mail

Kullanıcılarını saldırgan yada spam e-postalardan kurtaran 10 Minute Mail internet sitesini sizin için inceledik. Bu site size özgürlük sunuyor. ...