Oppo, Kaydırılabilir Kameraya Sahip Bir Telefon Patenti Aldı

Geçtiğimiz mart ayında Oppo, yeni bir telefon için patent almıştı. Bu patentte, ekranda hiçbir şey bulunmuyordu ve ön kamera telefonun arkası kaydırılarak ortaya çıkıyordu. Şimdi yine bir patent alan Oppo, bu sefer telefonu daha net görmemize olanak sağlıyor.


Oppo, Dünya Fikrî Mülkiyet Örgütü’nden geçtiğimiz Cuma yeni bir patent aldı. Patenti alınan cihaz, yeni yeni moda olmaya başlayan, arka kapağı kaydırılıp kamera ortaya çıkarılan türden bir cihaz. Aslında Oppo, bu cihazın patentini mart ayında almıştı. Telefonun tasarımı Find X’e benzese de arasında bir fark var.

kaydırılabilir kamera

Oppo Find X’in de patentini alan bu yeni cihazın da selfie kameraları telefonun kaydırılmasıyla beraber ortaya çıkıyor. Konu arka kameraya geldiğinde ise, Find X’in arka kamerası da kaydırılabilir olarak çıkıyordu. Patentini yeni alan telefonun arka kamerası ise sabit bir şekilde arka kapakta duruyor.

Oppo

Dünya Fikrî Mülkiyet Örgütü tarafından yayınlanan yeni patentte telefonun tasarımını daha net bir şekilde görebiliyoruz. Telefonun kapağının üst kısmı kaydırıldığı zaman, ön kameralar açığa çıkıyor ve arka tarafta “V” şekline benzer bir şekil ortaya çıkıyor. Bu şekilde telefonun arka kısmına da tasarımsal ufak bir dokunuş eklenmiş.

Patentte telefonun kırmızı renge bürünmüş halini görüyoruz. Açıkcası kırmızı renk Oppo’nun tertemiz ekranının yanına çok yakışmış. Şimdilik elimize geçen bilgiler bu kadar, daha fazlası için şimdilik yalnızca beklemek düşüyor.




Cyberpunk 2077 1.1 Güncellemesi Yayında! 2021
Cyberpunk 2077 1.1 Güncellemesi Yayında! 2021

Polonya menşeili geliştirici CD Projekt Red (CDPR) Cyberpunk 2077’nin hatalarını gidermek için oyunu daimi aktüellemeye devam ediyor. Önceden de oyunun düzeltilmesi hesabına...

Onlarca Hatayı Gideren Windows 10 Güncellemesi Yayınlandı
Onlarca Hatayı Gideren Windows 10 Güncellemesi Yayınlandı

Son bir yıldır çok ciddi Windows 10 sorunlarıyla uğraşan Microsoft, belirli Windows 10 sürümleri için build 17134.619 güncellemesini yayınladı. ...

45 TL Değeri Olan, Kısa Süreliğine Ücretsiz 6 iOS Uygulama
45 TL Değeri Olan, Kısa Süreliğine Ücretsiz 6 iOS Uygulama

App Store'da ücretsiz olan uygulamaların bir kere indirildiğinde ömür boyu ücretsiz olarak indirilebilir hâle gelmesi Apple kullanıcılarını en çok mutlu eden özelliklerden sadece bir...