5 nm Talebi TSMC’yi Harekete Geçirdi! 2021

5 nm Talebi TSMC’yi Harekete Geçirdi! 2021

Mobil işlemci imalatında ehemmiyetli firmalardan biri olan TSMC, 5 nm imalatı için çalışanları için çalışma yaptı. Akıllı telefonlarda 5 nm işlemcilerin artmasıyla tedarik talebini karşılamak isteyen firma, birimleri arasında farklığa gitti.

.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’nin Huawei’ye uyguladığı yaptırımlara bağlı olarak TSMC’nin Huawei ile ilişkisi bitirilmişti. TSMC’nin en büyük gelir kaynağı olan Huawei’in kaybı, TSMC’ye büyük meselelerin oluşturabileceği konuşulmuştu. Ancak firma çalışmalar için yatırım yapmaya devam ediyor.

.

5 nm Talebi TSMC’yi Harekete Geçirdi!

.

TSMC, 5 nm İmalatı İçin 1000 Çalışan Görevlendirecek

.

Asian Times’ın paylaştığı habere göre, firma imalatı artırmak emeliyle Tayvan’da bulunan Güney Tayvan Bilim Parkı’ndaki fabrikasında 1000’den fazla mühendisi görevlendirmeyi tasarılıyor. Halihazırda 1 ayda üretilen 5 nm çip sayısının 60 – 70 binden 120 bine çıkarılabileceği aktarılıyor.

.

5 nm Talebi TSMC’yi Harekete Geçirdi!

.

 5 nm kullanılan işlemciler çoklukla amiral gemisi modellerinde kullanılıyor. Daha önceki nesil yongalara göre daha yüksek performans veren 5 nm yongası, performans ile ilgili da daha yüksek düzeyde. TSMC şu anda Apple, MediaTek, AMD ve Qualcomm için 5 nm yongası imalatı gerçekleştiriyor. Huawei’ye son 5 nm yonası tedariki de Eylül 2020’de yapılmıştı.

.

5 nm değeri bulunan işlemciler şunlar: Apple A14 Bionic, Huawei Kirin 9000, Huawei Kirin 9000E, Samsung Exynos 2100, Samsung Exynos 1800 ve Qualcomm Snapdragon 888.

 .

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




AMD, Dünyanın İlk Gerçek Zamanlı 8K HEVC Kodlamasını Yaptı
AMD, Dünyanın İlk Gerçek Zamanlı 8K HEVC Kodlamasını Yaptı

Beamr Imaging Cuma günü, AMD’nin yeni Rome mimarisine dayanan amiral gemisi sunucu işlemcisi olan EPYC 7742’den sadece bir tane kullanarak dünyanın ilk gerçek zamanlı 8K HEVC kodlamasını...

Xbox Series X'den yeni bir açıklama geldi!
Xbox Series X'den yeni bir açıklama geldi!

Microsoft Xbox Series X için geriye dönük oyun uyumluluğu hakkında, son derece sevindirici bir haber geldi! YeniMicrosoft Xbox Series X için geriye dönük oyun uyumluluğu hakkında, son...

Acer'in Hız Çıtasını Aşacak Monitörü Çıktı
Acer'in Hız Çıtasını Aşacak Monitörü Çıktı

Acer, yeni monitörü Predator XN253Q X'i piyasaya sürdü. Monitör, 240 Hz yenileme hızına sahip ve tamı tamına 0,4 ms’lik tepki süresi ile hız konusunda resmen çağ atlıyor. ...