Bugün eğitimsiz olan herhangi bir insana göğüs röntgeni verirseniz size pnömanileri, nodülleri, atelaktazileri gösteremez. Hatta çoğu kişi için bu sözcükler ancak Google’dan aranıp bulunabilecek karışık kavramlardır.
Öte yandan bu ücretsiz internet sitesindeki yapay zeka, yüklenen görselleri yüzde 80 isabet oranıyla yorumluyor. Bir başka ifadeyle ortalama bir radyolog ile aynı başarı yüzdesine sahip.
Açık kaynak kodlu yapay zeka sayesinde mümkün olan bu sistem, tarayıcınız üzerinden çalışarak teşhis koymaya yardımcı oluyor. Meşhur WebMD artık makine öğrenmesini de kullanıyor.
Chester AI radyoloji asistanı adlı yapay zeka, Montreal Üniversitesi’nden Joseph Paul Cohen tarafından geliştirildi. Yapay zeka görseli tarayarak gerekli sonuçlara ulaşıyor. Her ne kadar Cohen bir tıp doktoru olmasa da sağlık ve derin öğrenme üzerinde çalışıyor. Daha önce BlindTool adlı bir uygulama yazan Cohen, bu uygulamayla görme engelli kişiler için telefon kamerasının kullanılabildiği bir uygulama geliştirmişti.
Arayüzde yer alan göstergeler, hastalıklara sahip olma riskini gösteriyor. Böylece hastalıkların teşhisi konusunda yardımcı olabiliyor. En iyisi yine de bir doktora görünmek olsa da fikir vermesi için oldukça faydalı ve gelecek için de umut vaat eden bir yazılım olan Chester AI, geleceğin tıp dünyası hakkında da bilgi veriyor.
Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.
AMD, Intel gibi işlemcilere rakip olacak yeni bir işlemci girişimi ortaya çıktı. A13 Bionic yongalarının arkasındaki isimler tarafından yürütülen NUVIA yongası, veri işlemlerinde...
RPG Türü oyunlar eskiye nazaran daha az oyuncuya hitap etse de hala binlerce insanın severek oynadığı oyun türlerinin arasında yer alıyor.Şu dönemde MOBA, Battlegrounds, Fps ve MMORPG ...
Dünya çapındaki çip kıtlığının yakında biteceğini mi umuyorsunuz? Ne yazık ki, arzdan çok daha ağır olan mevcut talebin üç veya dört çeyrek daha sürmesi, hemen peşinden...