Doktorlar Kadar İyi Teşhis Koyan Röntgen Yapay Zekası

Açık kaynak kodlu ücretsiz bir yapay zeka yazılımı, X ray dosyalarını doktorlar kadar iyi şekilde okuyup yorumlayabiliyor.


Bugün eğitimsiz olan herhangi bir insana göğüs röntgeni verirseniz size pnömanileri, nodülleri, atelaktazileri gösteremez. Hatta çoğu kişi için bu sözcükler ancak Google’dan aranıp bulunabilecek karışık kavramlardır.

Öte yandan bu ücretsiz internet sitesindeki yapay zeka, yüklenen görselleri yüzde 80 isabet oranıyla yorumluyor. Bir başka ifadeyle ortalama bir radyolog ile aynı başarı yüzdesine sahip.

Açık kaynak kodlu yapay zeka sayesinde mümkün olan bu sistem, tarayıcınız üzerinden çalışarak teşhis koymaya yardımcı oluyor. Meşhur WebMD artık makine öğrenmesini de kullanıyor.

Chester AI radyoloji asistanı adlı yapay zeka, Montreal Üniversitesi’nden Joseph Paul Cohen tarafından geliştirildi. Yapay zeka görseli tarayarak gerekli sonuçlara ulaşıyor. Her ne kadar Cohen bir tıp doktoru olmasa da sağlık ve derin öğrenme üzerinde çalışıyor. Daha önce BlindTool adlı bir uygulama yazan Cohen, bu uygulamayla görme engelli kişiler için telefon kamerasının kullanılabildiği bir uygulama geliştirmişti.

Arayüzde yer alan göstergeler, hastalıklara sahip olma riskini gösteriyor. Böylece hastalıkların teşhisi konusunda yardımcı olabiliyor. En iyisi yine de bir doktora görünmek olsa da fikir vermesi için oldukça faydalı ve gelecek için de umut vaat eden bir yazılım olan Chester AI, geleceğin tıp dünyası hakkında da bilgi veriyor.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Sony PlayStation 10'un temellerini atıyor
Sony PlayStation 10'un temellerini atıyor

Bir çoğumuz PlayStation 5′ dört gözle beklerken, Sony PlayStation 10’a giden yolun çalışmalarına başBir çoğumuz PlayStation 5′ dört gözle beklerken, Sony PlayStation...

NASA Uçuş Bilgilerini ‘Blockchain’ Teknolojisi İle Koruyacak
NASA Uçuş Bilgilerini ‘Blockchain’ Teknolojisi İle Koruyacak

NASA, uçuş verilerinin gizliliğini ve güvenliğini sağlamak için yeni girişimlerde bulunuyor. Blockchain adı verilen teknolojinin olası şifreleme özelliklerini araştıran NASA, yakın...

Facebook: WhatsApp'a 2020 Yılında Reklamlar Geliyor
Facebook: WhatsApp'a 2020 Yılında Reklamlar Geliyor

Facebook tarafından yapılan açıklamaya göre 2020 yılında WhatsApp durumlara reklamlar geliyor. Ayrıca WhatsApp Business'ta bazı önemli özelliklere kavuşacak. ...