Chrome, Android 10'da WebView Uygulaması Olmayacak

Android işletim sistemi, Android 5 Lollipop’tan beri uygulamaların içerisinde internet sitesinin gösterilmesine imkân veren ve Google tarafından desteklenen WebView’ı kullanıyor. Android 7 Nougat’ta bu görevi Chrome üstlenmişti ve şimdi sistem tekrardan değişiyor.


Android işletim sistemindeki WebView; uygulamaların, kendi içlerinde internet sayfaları oluşturmasına imkân veriyor. Örnek vermek gerekirse siz bir uygulamanın içerisindeyken tıkladığınız bir linke o uygulamadan çıkmanıza gerek olmadan ulaşabiliyorsanız, bunu WebView sayesinde yapıyorsunuz.

Android 5 Lollipop’tan beridir var olan bu sistem, Android 7 Nougat’ta Chrome’un eline geçmişti. Yani Chrome uygulaması, sistemde WebView işlemlerini yapıyordu. Bu durum ise Android 10’da değişecek ve Chrome uygulaması artık WebView olarak kullanılmayacak.

Yeni bir model geliştirildi

Bir Google mühendisi, “Chrome, Q+’da artık WebView uygulaması olarak çalışmayacak. Chrome ve WebView arasında kod paylaşımı için yeni bir modele geçiş yaptık ve buna Trichrome adını verdik. Bu sistem daha az hata içeriyor ve aynı yararları sağlayabiliyor” açıklamasını yaptı.

WebView sistemi, Chromium projesinin bir parçası olmasına rağmen bundan sonra Chrome tarayıcı uygulaması ile birlikte çalışmayacak. Android Q+’ta Webview ve Chrome uygulamaları ayrı ayrı APK’lar olarak yüklendi ancak Google, dört Chrome kanalı için de aynı aynı WebView paketleri oluşturdu. Ayrıca Chromium projesinin sayfasında, WebView için aynı Chrome’da olduğu gibi birden çok çıkış yolu bulunacağı söyleniyor.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




HTC'nin Yeni Telefonunun Özellikleri Belli Oldu
HTC'nin Yeni Telefonunun Özellikleri Belli Oldu

HTC, geçtiğimiz aralık ayında orta segment bir telefon çıkartacağını duyurmuştu ancak cihaza dair hiçbir bilgi yoktu. HTC'nin yeni cihazının özellikleri sızdırıldı. ...

Wikipedia Giriş Yöntemleri: Vikipedi’ye Nasıl Girilir?
Wikipedia Giriş Yöntemleri: Vikipedi’ye Nasıl Girilir?

2 yıldan uzun süredir ülkemizde Wikipedia yasağı devam ediyor. Dijital bilgi ansiklopedisi Vikipedi için birçok kampanya yapılmış lakin ülkemizi terörist ilan eden maddeler...

Facebook 10 Yıl Öncesi/Sonrası Challenge
Facebook 10 Yıl Öncesi/Sonrası Challenge

2019 yılının başlamasıyla beraber Facebook’ta insanlar “10 yıl önce/10 yıl sonra” fotoğrafları koymaya başladılar. Fotoğrafları bu şekilde paylaşmaktan bir zarar gelir mi? ...