İlk Mobil Uygulama Festivali İstanbul'da Düzenlenecek

Günümüzde, deyim yerindeyse elimiz ayağımız haline gelen mobil uygulamalar, en sonunda bir fuara kavuşuyor. 21-24 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan fuar, kullanıcılarla uygulama geliştiricilerini de bir araya getirecek.


Akıllı telefonlarımızdaki uygulamalar, günümüz dünyasında artık bir parçamız haline geldi. Bu uygulamalar sayesinde evden çıkmadan faturalarımızı ödeyebiliyor, banka işlemlerimizi halledebiliyor, dünyanın farklı noktalarındaki insanlarla anlık olarak iletişim kurabiliyoruz. Günümüz akıllı telefon kullanıcılarının, telefonlarını ortalama olarak 6 dakikada bir kontrol ettiği de düşünülürse bu cihazların ve bu cihazlarda yer alan uygulamaların önemi daha iyi anlaşılacaktır.

İşte hayatımıza bu kadar entegre olmuş bu uygulamalar için ilk kez bir fuar düzenleniyor ve bu fuar ülkemizde gerçekleştirilecek. 21-24 Kasım tarihleri arasında Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde düzenlenecek olan Mobilefest, bu alandaki son teknolojileri yatırımcılarla, sektörün uzmanlarıyla ve son kullanıcılarla buluşturacak.

H.I.S., MMA (Mobile Marketing Association) ve Atölye Grup işbirliğinde gerçekleştirilecek olan fuarda markalar, binlerce kullanıcıyla iletişime geçme fırsatı da yakalayacak. Ayrıca yeni markalar ve girişimler de uygulamalarını binlerce kullanıcıyla buluşturma şansına erişecek.

Fuar öncesinde gerçekleştirilen lansman toplantısında konuşan H.I.S. Türkiye Pazarlama Müdürü Çağdaş Polat, amaçlarının bu fuarı dünyanın farklı ülkelerinde de gerçekleştirmek olduğunu söyledi. MMA Türkiye Eş Başkanı Handem Çelenkler ise firmaların gün geçtikçe yatırımlarını mobil pazarlamaya kaydırdığını ifade etti.

Firmaların, ilgilerini mobil pazara kaydırmalarının sebebi bu pazarda dönen paralarla da oldukça rahat bir şekilde anlaşılabilir aslında. Mobil uygulamalara ödenen paralar 2018 yılında 75 milyar dolara ulaştı ki bu rakamın 2019’da 122 milyar doları aşacağı düşünülüyor. Büyümeye devam edeceği düşünülen mobil pazarda gerçekleştirilecek harcamaların 2020 yılında 300 milyar doları bulacağı tahmin ediliyor.




Selçuk Bayraktar’dan Whatsapp ile İlgili Açıklama! 2021
Selçuk Bayraktar’dan Whatsapp ile İlgili Açıklama! 2021

WhatsApp yapacağı yenilikle hem Elon Musk’ın hem de sosyal medyanın gündeminde. Yeni aldığı data siyaseti nedeniyle tenkitlen WhatsApp, pek çok ismin telefonundan kaldırılıyor. Baykar...

Araştırmaya Göre 2020, HarmonyOS'un Yılı Olacak
Araştırmaya Göre 2020, HarmonyOS'un Yılı Olacak

Bir pazar araştırma şirketinin açıklamalarına göre Huawei, kendi işletim sistemi HarmonyOS'la çalışan bir veya iki telefon modelini Çin piyasasına sürecek. ...

Samsung Galaxy S21 5G Serisinin Renkleri Belirlendi! 2021
Samsung Galaxy S21 5G Serisinin Renkleri Belirlendi! 2021

2021 seneyin en merak edilen amiral gemilerinden Samsung Galaxy S21 5G, önümüzdeki hafta içinde tanıtılacak. Önceden bir hayli sızıntılar duyuran Evan Blass, telefon için hazırlanan web...