Telefon Bağımlılığınızı Yok Edecek Özellik: Ekran Süresi

Kabul etmek gerekiyor ki çoğumuz, telefonlarımızda çok fazla vakit geçiriyoruz. Instagram, Twitter gibi sosyal medya uygulamaları veya ekranın başına kitleyen çeşitli oyunlar neredeyse bir bağımlılık derecesine getirecek kadar uzun süreler boyunca telefonla ilgilenmemize neden olabiliyor. IOS'un Ekran Süresi özelliği, bu duruma çare olacak nitelikte.


Ekran Süresi, size telefonu kullanma sürenizi kısıtlama imkanı veriyor ancak maalesef bu kadarı yeterli değil. Ekran Süresi özelliğinin bir negatif noktası, çok kolay bir şekilde “hile” yapabilmeniz. Telefon, bir Cumartesi gününde telefonu yaklaşık 127 kere aldığınızı size belirterek telefon bağımlılığınızı azaltmanız için kendinize söz verdirtebilir ancak bu kadarı yeterli olmayabiliyor. 

Ekran Süresi özelliğini kullanarak uygulamalarda bir süre vakit harcadıktan sonra telefonun uygulamaları kitlemesini sağlayabilirsiniz ancak burada hile konusu devreye giriyor:

Örneğin o gün uygulamada geçireceğiniz süreyi 30 dakikaya ayarladınız. 30 dakika sonra, telefonun ekranına “Bugünlük kullanım sınırınıza ulaştınız” gibi bir bildirim ekranı geliyor. Buraya kadar her şey güzel ancak çıkan bildirim ekranında, telefonunuzu kullanmak için ayrıyeten kendinize 15 dakika, 1 saat ve hatta gün boyu gibi süreler verebiliyorsunuz. Bu da “ya şu mesaja da bakayım öyle bırakırım” tongasına düşüp, belki de devamlı bu bahaneyle telefonu açarak telefonunuzdan uzaklaşamamanıza sebep olabilir. Bu durumda Ekran Süresi özelliğinin pek de işe yarandığı söylenemez. 

Özelliğin bir eksiği de kısıtlı geçmiş sınırı. Özellik, yalnızca haftalık olarak telefonu ne kadar kullandığınız bilgisini sunuyor. Sonuç olarak Ekran Süresi’ni kullanmak, telefon kullanımınızı azaltmakta ve aşırı süreleri normal sürelere indirgemekte yardımcı olabilecek bir özellik. Bazı eksiklerinin bulunduğu da bir gerçek ancak hiçbiri düzeltilemeyecek eksiklikler değil. Apple yorumları dikkate alarak hareket ederse, özellik çok kullanışlı bir hale gelecektir.  




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Apple’ın iPhone 11'i Tanıtacağı Tarih Belli Oldu
Apple’ın iPhone 11'i Tanıtacağı Tarih Belli Oldu

Japonya'nın önde gelen telekomünikasyon şirketlerinden SoftBank'ın Başkanı, iPhone 11'lerin tanıtım tarihini açıkladı. ...

TMNT ve Marvel Super Heroes Arcade Makineleri Geliyor
TMNT ve Marvel Super Heroes Arcade Makineleri Geliyor

E3'te yapılan 2 adet arcade makine duyurusu retro oyun sevenleri sevindirecek. Oyun...

CoD: Mobile Kontrolcü Desteği Neden Kaldırıldı?
CoD: Mobile Kontrolcü Desteği Neden Kaldırıldı?

Call of Duty: Mobile'in beta versiyonu yayınlandığında oyun kontrolcü desteği sağlıyordu ve ek bir oyun kolu ile oynanabiliyordu. Activision ve Tencent Games, oyunu piyasaya sürdüklerinde...