Otobüs Bileti Almayı Unutturan Blaalacar Benzeri 7 Uygulama

Blablacar uygulaması, birçok işe yarayarak bizleri otobüs bileti almaktan kurtarıyor. Blablacar benzeri uygulamaların çeşitliliği, özellikle otostop çekerek gezenler için birebir. Birçok farklı konuda da en büyük seyahat yardımcımız olan bu tür uygulamaların en iyilerini sizler için derledik.


Son dönemde özellikle artan uçak bileti fiyatları, insanları otobüs ve trenle yolculuk yapmaya itiyor. Ama uçak bileti fiyatları kadar olmasa da otobüs bileti fiyatları da bir hayli yüksek. Ayrıca her geçen gün yakıt masrafları da artınca arabası olanlar dahi yapacakları uzak yolculuklarını nasıl yapacağını düşünüyorlar. Ama artık gelişen teknolojinin işe yaradığı bir konu daha var. O da çok daha ucuza yolculuk yapabilmek. Hem de yeni insanlarla tanışarak.

Tabii ki Blablacar benzeri uygulamalardan bahsediyoruz. Öncelikle Blablacar nedir? 2006 tarihinde Fransa’nın başkenti Paris’te kurulan şirket, ülkemiz dahil birçok ülkede hizmet veriyor. Aynı yere yolculuk yapacak insanların birbirlerini bulmasına imkan tanıyan Blablacar, özellikle ülkemizde İstanbul ve İzmir arasında yolculuk yapanların işini oldukça kolaylaştırıyor. 

blablacar ekşi

Aynı zamanda Blablacar üzerinden Çeşme, Aydın ve Ankara gibi yerlere yolculuk yapanların sayısı bir hayli fazla. Uygulama sayesinde insanlar hem düşük masrafla gidecekleri yere yolculuk yapıyorlar hem de yol arkadaşlarıyla tanışarak yeni arkadaşlıklar ediniyorlar. Peki bu konuda hizmet veren tek uygulama Blablacar mı? Değil elbette. İnsanların yapacağı yolculuğu daha da kolaylaştıran birçok Blablacar benzeri uygulama var.

Blablacar benzeri uygulamalar:

Timeset:

İlk geliştirildiğinde bir tür sosyal medya uygulaması olarak kodlanan Timeset, sonradan sadece gezenleri hedef kitlesi belirlediği için Blablacar benzeri uygulama halini almış. Uygulama içerisinde birçok kültürel listelerle beraber, insanları seyahat ettiği yerleri de liste halinde görebiliyoruz. 

Seyahat eden insanların paylaşımlarını görebildiğimiz gibi onlarla direkt iletişim kurabiliyor, şayet aynı yere seyahat ediliyor ise bu seyahatı beraber gerçekleştirebiliyoruz. Uygulamanın bir diğer önemli özelliği ise gittiğimiz yerdeki etkinlikleri, programları takip edebiliyor, yakındaki müzeleri öğrenebiliyor ve yine uygulama üzerinden bu gibi yerler için bilet alabiliyoruz.

Rail Planner:

blablacar yorum

Ülkemizde pek bilinmese de özellikle Avrupa ülkelerinde çok kullanılan uygulamalardan birisi de Rail Planner. Avrupa ülkelerini trenle gezmek isteyenlerin bir numarası olan uygulama, kullanıcılarına sunduğu çevirmdışı hizmet özelliğiyle de oldukça tercih ediliyor. Uygulamanın asıl görevi ise kullanıcılarının gitti bölgedeki trenleri gösteriyor. 

Tren özelliklerini, trenle nereden nereye gidilebileceğini, hangi istasyondan ek ücret ödemeden aktarım yapılır, trenler hangi saatte hangi istasyonda olur gibi özellikleri sıralayan uygulama, ayrıca aynı anda aynı trenle yolculuk yapan kullanıcılarına da bunun bilgilendirilmesini sağlıyor.

Flixbus:

pegasus, kamil koç

Yazının konusu olur da içerisinde Flixbus olmaz mı? Otobüs hizmeti sunan uygulama, özellikle otobüs yolculuğunu sevenler için oldukça uygun. Avrupa’da şehir turları düzenleyen uygulama hem de bunu çok uygun fiyata yapıyor. Toplamda 29 ülkede 2 binden fazla rota üzerinde hizmet veren uygulama, Barcelona’dan Stockholm’e kadar herkesi çok uyguna gezdirebiliyor. 

Kullanıcıların oldukça memnun kaldığı ve sık sık yorumlarında bahsettiği Flixbus’un konforlu ve rahat otobüsleri her geçen gün yenilenerek kullanıcı konforu daha da arttırılıyor.

Like A Local:

obilet ucuz bilet

Şayet yeni bir şehre, bölgeye seyahat edeceksek mutlaka ama mutlaka gideceğimiz yer hakkında bilgi edinmek isteriz. İnternette o bölgeyle alakalı bol bol araştırmalar yaparız. Like A Local uygulaması bizi bütün bu dertlerden kurtaran bir uygulama. Öyle ki gideceğiniz yer hakkındaki bilgileri direkt daha önce gidip orayı görmüş turist ve orada yaşayan yerlilerden alabiliyorsunuz.

Yerliler ve turistler hangi lokantaya gider, nereleri gezer, bir ürüne ne kadar para öder gibi birçok şeyleri öğrenebildiğimiz uygulama ayrıca mesajlaşma sistemi sayesinde bizimle beraber aynı bölgeye yolculuk edecek insanlarla tanışmamıza olanak sağlıyor. Yani arabası olan birisi ile tanıştığınızda masrafları yarı yarıya bölerek beraber gitme fırsatınız var.

Urbansurf:

metro, uçak bileti

Blablacar benzeri uygulamalardan en farklısı olan Urbansurf, belli bir bölgeye seyahat edecek insanları grup halinde bir araya getiriyor. Grup halinde yolculuk yapılmasına olanak sağlayan Urbansurf, ayrıca insanların diğer gruplarla da tanışıp beraber etkinlikler yapmasını kolaylaştırıyor.

Uygulamayı kullanan ve size yakın olan insanlarla tanışıp beraber dondurma yiyebilir, yolculuk edebilir, müzeye gidebilir, konserlerde eğlenebilir, ormanlarda kamp yapabilir, kısaca her istediğinizi yapabilirsiniz.

Uber:

blablacar iletişim

Dünyada hemen hemen her ülkede kullanılan Uber, özellikle son yıllarda ülkemizde de popüler olmuş lakin şirket taksicilerle yaşanan problemlerden dolayı ülkemizdeki hizmetlerine ara vermişti. Hükümet ile görüşme halinde olan ve taksici sorununu çözerek tekrar ülkemize gelmek isteyen Uber, kullanıcılarının makul ücretlerle seyahat etmelerine olanak tanıyor. Farklı farklı araç modelleri bulunan şirketin tabii ki en güzeli VIP olanlar.

Gett:

metro

Uber benzeri olan Gett, birçok Avrupa ülkesi olmak üzere hemen hemen 10’dan fazla ülkede aktif olarak kullanılıyor. Aracı olanları, araç arayan kullanıcılarıyla buluşturan Gett, her ne kadar Uber kadar popüler olmasa da ücretleri Uber’den biraz pahalı. Bu konuda sık sık eleştirilerin hedefi olan Gett, buna rağmen her gün binlerce insan tarafından kullanılmaya devam ediyor.




Gizemli Kırmızı Evin Bulunduğu Mahalle Terk Ediliyor
Gizemli Kırmızı Evin Bulunduğu Mahalle Terk Ediliyor

Özel Harekat Polisleri'nin gözetiminde bir yıl boyunca kazı çalışması gerçekleştirilen gizemli kırmızı evin terk edilmesinin üzerinden 9 ay geçti. Mahalleli, kazı çalışmalarının...

Epic Games ve Steam Blizzard Overwatch’ın tam sürümünü ücretsiz yaptı! 2020
Epic Games ve Steam Blizzard Overwatch’ın tam sürümünü ücretsiz yaptı! 2020

Epic Games ve Steam‘in başlattığı fiyatsız oyun kampanyalarına Blizzard da dahil oldu. Firma büyük bir jest yaparak hayranlarının yüzünü güldürdü. Buna...

Exynos Galaxy S21, Önceki Modele Göre% 25-35 Daha İyi Pil Ömrü Sunabilir 2021
Exynos Galaxy S21, Önceki Modele Göre% 25-35 Daha İyi Pil Ömrü Sunabilir 2021

Samsung’un 14 Ocak’ta Galaxy S21 serisini duyurması bekleniyor. Şirket daha tarihi resmi olarak izah etmemiş olsa da tanıtım tanıtım videosu resmi YouTube kanallarından birinde zati...