İnernetten Yayın Yapan Kanallara RTÜK Denetimi Geliyor

İnternet üzerinden yayıncılık, günümüzde büyük bir hızla yaygınlaşıyor. Bu yayınların RTÜK düzenlemelerine uygun hale getirilmesi için yeni bir düzenleme yapıldı ve yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlanarak yasa haline geldi.


Günümüzde Netflix, BluTV ve Puhutv gibi yayın platformlarının abone sayılarının yanı sıra yapım sayıları da arttı. Yayınlarda küfür ve alkol kullanımı gibi ögeler, RTÜK denetimi olmadığı için kullanılabiliyordu ancak RTÜK, yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi.

Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan 'Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik' isimli bir düzenleme sonucunda internet üzerinde yayın yapan televizyonların yurt içi ya da yurt dışı kaynaklı olması fark etmeksizin RTÜK denetiminde olacağı belirtildi. Yurt dışı kaynaklı olan kanalların da Türkiye'de şirket kurması zorunluluğu getirildi.

rtük netflix blutv puhutv

Yönetmeliğe göre düzenlemeler "internet ortamından sunulan radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetleri ile bu yayın hizmetlerini sunan özel medya hizmet sağlayıcı kuruluşları ve bu yayın hizmetlerinin iletimini sağlayan platform işletmecilerini" kapsıyor.

RTÜK'ün resmi internet sitesinde yayınlanan yönetmeliğe bu bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




OnePlus, OnePlus 8T’yi Temel Alan Renk Değiştiren Bir Konsept Telefonu Sergiliyor 2020
OnePlus, OnePlus 8T’yi Temel Alan Renk Değiştiren Bir Konsept Telefonu Sergiliyor 2020

At CES 2020 , OnePlus dayalı bir konsept telefon izah etti OnePlus 7T Pro . Resmi olarak OnePlus Concept One denilen telefon, McLaren ile işbirliği içinde yapıldı . Telefonun öne...

Kapaklı Telefonları Özleyenler İçin: Alcatel GO Flip V
Kapaklı Telefonları Özleyenler İçin: Alcatel GO Flip V

Belli bir yaşın üstündeki okurlarımız zamanında kullanılan kapaklı telefonları hatırlayacaktır. Bu telefonların kendine has bir havası vardı. Özellikle konuşma sonrası telefon...

Ancestors: The Humankind Odyssey’in Çıkış Tarihi Belli Oldu
Ancestors: The Humankind Odyssey’in Çıkış Tarihi Belli Oldu

Ancestors'u uzun zamandır bekleyenler için güzel haber sonunda geldi. 27 Ağustos 2019 tarihinde bilgisayarlar için geliyor. ...