Razer, Erkeklere 'Çöp' Diyen Yayıncının Sponsorluğunu Kesti

Gabriela Cattuzzo isimli Brezilyalı yayıncı, 'Erkekler çöp' yazdığı tweeti sebebiyle Razer sponsorluğunu kaybetti.


Genellikle Facebook üzerinden yayın yapan Brezilyalı yayıncı Gabriela Cattuzzo, "Erkekler çöp" yazan tweeti sebebiyle Razer'ın 'influencer' programından men edildi. Razer Brezilya, durumu 'aşırıcılık' olarak nitelendirdi.

Cattuzzo, geçtiğimiz hafta mekanik bir boğaya binerken çektiği bir fotoğrafı paylaştı. Bir Twitter kullanıcısı, bu tweete cevap olarak "Bana istediğin kadar binebilirsin" yazdı. Cattuzzo, tweete "Kadınlar şaka yapsa bile kadınları cinsel obje olarak gören bir aptal her zaman var, değil mi? Bu yüzden bütün erkekler çöp" şeklinde bir cevap verdi.

Cattuzzo, bu tweetinin ardından "Aptal olmayan ve azınlıkta olan erkekleri tenzih ediyorum" şeklinde bir tweet attı.

Cattuzzo'nun attığı tweetin geniş bir kitle tarafından görülmesinin ardından Brezilyalı yayıncı birçok kişinin eleştirisine maruz kaldı.

Razer, 24 Haziran 2019 tarihinde durumu ele aldığı bir tweet paylaştı:

"Razer Brezilya, influencer'larının düşüncelerinin kendi şirket görüşlerini desteklemesini beklemektedir. Razer'ın görüşleri arasında da cinsiyet, din, siyasi parti ayrımı ya da aşırıcılık ve hoşgörüsüzlüğün herhangi bir türü hiçbir zaman bulunmamıştır. Başlangıçtan bu yana oyuncular olarak her türlü önyargı ve klişe söylemle karşılaştık ancak bu durum tekrarlanmayana kadar bu konuyla ilgili mücadele etmeye devam edeceğiz."

Razer, Cattuzzo'nun önümüzdeki hafta bitecek olan kontratını yenilemeyeceğini belirtti. Razer'ın paylaşımının ardından Twitter kullanıcısının yorumu konusunda özür dileyen Cattuzzo, kendini savunmasından pişman olmadığını da ekledi.




YouTube Music, Google Play Müzik'in Yerini Alıyor
YouTube Music, Google Play Müzik'in Yerini Alıyor

YouTube'un bu sene çıkardığı ücretli müzik servisi YouTube Music, Google Play Müzik'in yerini alıyor. Şirketten gelen açıklamaya göre artık Android 10 ile birlikte gelen telefonlarda...

Facebook Video İndirme Yöntemleri (iOS, Android, Windows)
Facebook Video İndirme Yöntemleri (iOS, Android, Windows)

Windows, MacOS, Android ve iOS işletim sistemleri için Facebook video indirme işlemleri programsız olarak yapılabilir mi? Her ne kadar bazı platformlar için yapılıyor olsa da bazı...

ASUS ZenFone 6, Daha İyi Skorlarla Tekrar Test Edildi
ASUS ZenFone 6, Daha İyi Skorlarla Tekrar Test Edildi

ASUS ZenFone 6 birkaç aydır piyasada. DxOMark'a zaten iyi puanlarla ulaştı. Akıllı telefon, skorlardaki değişiklikle tekrar test edildi. ...