Microsoft, Word'e Yapay Zekâ Destekli Bir Editör Getiriyor

Microsoft, bugün gerçekleşen Build 2019 geliştirici konferansında Word ve Word Online için Ideas isimli yapay zekâ editörü duyurdu.


Bugün gerçekleşen Build 2019 geliştirici konferansında Microsoft, Word ve Word Online’daki yazılarınızı düzenleyecek yapay zekâ destekli editör Ideas’ı duyurdu. Ideas’ın amacı, belgeleriniz için daha iyi yazılar yazmanızı ve daha kusursuz belgeler oluşturmanızı sağlamak.

Olayın fikri, siz yazı yazarken size akıllıca öneriler sunmak. Eğer zor bir cümle ile mücadele ediyorsanız, Ideas sizin asıl yapmak istediğinizi yapmanızı sağlayacak ve hatta öğrenebilme özelliği sayesinde cümleyi tamamen yeniden yazacak.

Yazmayı bitirip okuma safhasına geçtiğinizde ise Ideas, sizlere tahmini okuma süresi veya önemli noktalar gibi özellikleri sunacak. Ideas’ın içereceği özellikler Word Designer (Word Tasarımcısı), Time-to-Read (Okuma Zamanı), Highlight Extraction (Vurgu Belirtme) ve daha fazlası olacak.

Microsoft, Microsoft Graph tarafından desteklenen Ideas’ın bulut sisteminde sizin yapay zekâ destekli editörünüz olacağının garantisini veriyor.




Yeni Nesil Resim Formatı .WEBP Windows'ta Nasıl Açılır?
Yeni Nesil Resim Formatı .WEBP Windows'ta Nasıl Açılır?

Bilgisayarınıza indirdiğiniz .webp dosyalarını nasıl açacağınızı bilmiyor musunuz? Google'ın düşük boyut ve yüksek kaliteyle internete resim yüklemenizi sağlayan webp uzantısını...

KIA’dan Sonra General Motors da Logosunu Değiştirdi! 2021
KIA’dan Sonra General Motors da Logosunu Değiştirdi! 2021

Tasarım trendlerinin değişmesiyle otomotiv şirketleri de logolarını değiştirmeye başladı. Skoda, KIA ve Nissan gibi otomotiv firmaları yakın vakitte logo farklığına...

Samsung Galaxy M51'in Konsept Tasarım Görselleri Paylaşıldı
Samsung Galaxy M51'in Konsept Tasarım Görselleri Paylaşıldı

Samsung'un üzerinde çalıştığı yeni bir telefonun konsept görselleri sızdırıldı. Galaxy M51 olarak isimlendirilmesi beklenen telefon, günümüz teknolojilerini tüketicilerle...