PUBG Lite'ın Türkiye'deki İndirme Sayısı Açıklandı

Geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen ve Türkiye'de de yayınlanan PUBG Lite'ın istatistiksel verileri belli oldu. Yapılan açıklamalar, PUBG Lite'ın Türkiye'deki oyunseverler tarafından çok büyük bir ilgi gördüğünü gözler önüne seriyor.


2017 yılında piyasaya sürülen ve piyasaya sürülmesiyle birlikte oyun sektörüne yeni bir sayfa açan PlayerUnknown's Battlegrounds, milyonlarca oyunsever tarafından aktif olarak oynanıyor. Namıdiğer PUBG'nin yakaladığı başarı ise herkes tarafından bilinen bir gerçek. Oyunun hem PC ve konsollar için üretilen versiyonu hem de mobil versiyonu, oyunseverler tarafından büyük ilgi görüyor.

Bu ilginin farkında olan geliştirici ekip, PUBG'nin yüksek sistem gereksinimlerinden dolayı, oyunun daha hafif bir versiyonu olan "PUBG Lite"ı piyasaya sürdü. Yapılan açıklamalarda bu sürümün, sistem özellikleri çok daha düşük olan bilgisayarlarda bile rahatlıkla oynanabileceği belirtildi. Aslına bakacak olursak gerçekten de öyle oldu. PUBG Lite'ın piyasaya sürülmesiyle birlikte PUBG efsanesine dahil olan oyunseverlerin sayısı, milyonlarca arttı.

PUBG Lite

PUBG Lite'ın ilk piyasaya sürüldüğü ülkelerden bir tanesi de Türkiye'ydi. Şimdi ise PUBG Lite'ın sadece Türkiye'yi kapsayan indirme sayısı açıklandı. Yapılan açıklamalara göre PUBG Lite, Türkiye'deki 2 milyonu aşkın oyunsever tarafından indirilmiş durumda. Bu rakam, dünya çapında düşünüldüğü zaman PUBG Lite'ın da beklenenden daha yüksek bir ilgi gördüğünü açıkça ortaya koyuyor.

Elbette oyunseverlerin PUBG Lite'a gösterdikleri bu ilginin altında yatan bazı sebepler var. Geliştirici ekip, ilk olarak PUBG Mobile'ı ardından da PUBG Lite'ı oyunseverlerin hizmetine ücretsiz olarak sundu. Neticede oyunun normal versiyonu hem PC hem de oyun konsolları için parayla satılıyor. Ayrıca geçmiş dönemlerde de ifade edildiği gibi, sistem gereksinimleri bir hayli düşürüldü ve bunun sonucunda orta segmentteki bilgisayarlar bile PUBG Lite'ı kaldırabilir hale geldi. Dahası, zaten pek çok oyunsever, PUBG'nin normal sürümünü bilgisayarları kaldırmadığı için PUBG Mobile'ı çeşitli uygulamalar yardımıyla bilgisayarlarından oynuyordu. PUBG Lite'ın piyasaya sürülmesiyle birlikte oyunseverler, PUBG'nin mobil değil, PC ve diğer platformlar için hazırlanmış olan ve normal versiyonun hafifletilmiş bir sürümü olan PUBG Lite'ı oynamaya başladılar.




'Skype for Business Online', 2021 Yılında Emekli Olacak
'Skype for Business Online', 2021 Yılında Emekli Olacak

Microsoft, Temmuz 2021 tarihinde Office 365 ile birlikte gelen Skype for Business Online hizmetinin sonlandırılacağını duyurdu. ...

Steam Fiyatı 31 TL Olan Oyun, Kısa Süreliğine Ücretsiz Oldu
Steam Fiyatı 31 TL Olan Oyun, Kısa Süreliğine Ücretsiz Oldu

Bilgisayar oyuncuları için çevrimiçi oyun mağazalarından Epic Games, 31 TL değerindeki Rebel Galaxy oyununu kısa süreliğine ücretsiz yaptı. ...

Alibaba, Kendi Tasarladığı Yapay Zeka Çipini Duyurdu
Alibaba, Kendi Tasarladığı Yapay Zeka Çipini Duyurdu

Alibaba, çarşamba günü kendi tasarladığı Hanguang 800 isimli yapay zeka çipini duyurdu. ...