Xiaomi, Yeni Yapay Zekalı Çeviri Sistemini Duyurdu

Birçok alanda teknoloji üreten Çinli tüketici elektroniği devi Xiaomi, yapay zeka destekli gerçek zamanlı çeviri cihazını tanıttı.


Xiaomi’nin dün gerçekleştirdiği etkinlikte Xiaomi Mi Band 4’ün yanı sıra belirli akıllı aletler de tanıtılmıştı ancak Xiaomi, alışık olduğumuz ürünlerin dışında bir çeviri sistemini de kullanıcıların beğenisine sundu.

Önceden yüklü Oxford ve Collins sözlükleriyle birlikte gelen anlık çeviri cihazında üç adet Çince sözlük de bulunuyor. Cihaz aynı zamanda Çince, İngilizce, Japonca, Korece ve Almanca dillerinde de çevrimdışı çeviri de yapabiliyor.

224 ülkeyi ve bölgeyi kapsayan 34 dilde gerçek zamanlı çeviri yapabilen cihazın Wi-Fi paylaşımı yapabilen SIM kart destekli bir 4G sürümü de bulunuyor. Arkasında 5 MP kamera bulunduran cihaz 5 cm’e kadar makro fotoğraflar da çekebiliyor.

Teknik özellikler:

  • 16:9 en boy oranında 4 inçlik ekran
  • 2,0 GHz 12 nm çok çekirdekli işlemci
  • 2 GB RAM + 16 GB dahili depolama (standart sürüm) / 3 GB RAM + 64 GB dahili depolama (4G + Wi-Fi)
  • 5 MP f/2,2 diyafram açıklığı
  • WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth
  • Çift mikrofon, hoparlör
  • 2.200 mAh batarya

Mi AI Translator, siyah ve beyaz renk seçenekleriyle kullanıcıların beğenisine sunulacak. 4G’siz model 72 dolarlık (420 TL) bir fiyat etiketiyle gelirken 4G’li modelin 144 dolarlık (840 TL) bir fiyatla geleceği biliniyor. Cihaz, 19 Haziran tarihinde satışa çıkacak.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Chrome, URL Paylaşımına Yeni Bir Soluk Getiriyor
Chrome, URL Paylaşımına Yeni Bir Soluk Getiriyor

Dünyanın en çok kullanılan tarayıcılarından biri olan Chrome, çok yakında kullanıcılar ile buluşacak olan yeni özelliği sayesinde, bir internet sitesinin istenilen bir kısmının URL...

IMDb'nin Çoğu Kişi Tarafından Keşfedilmemiş 5 Özelliği
IMDb'nin Çoğu Kişi Tarafından Keşfedilmemiş 5 Özelliği

Sinema ve televizyon şovlarına dair en prestijli puanlama sistemine sahip olan IMDb'nin çoğu kişi tarafından keşfedilmemiş, Spotify'a taş çıkaran 5 faydalı hizmetini sizler için...

Amiral Gemisi Katili Oppo Reno'nun Türkiye Lansmanı Yapıldı
Amiral Gemisi Katili Oppo Reno'nun Türkiye Lansmanı Yapıldı

Oppo'nun bu yıl tanıttığı en iddialı telefonlardan biri olan Oppo Reno, İstanbul'de gerçekleştirilen etkinlik ile Türkiye'deki tüketiciler için de resmi olarak tanıtıldı. ...