MSI'dan 5 GB/sn'lik Yeni SSD’ler Geliyor

MSI'dan gelen performans testlerinde yeni ve çok daha hızlı SSD'lerin fazla uzun sürmeden bilgisayarlarımızda olacağı anlaşılıyor. Yeni SSD 5 GB/sn okuma hızlarına ulaşıyor.


Bilgisayarı hızlandıran parçalar sadece işlemciler ve ekran kartları değil. Katı hal sürücüsü (Solid State Drive) olarak bildiğimiz, SSD depolama birimleri bilgisayarın hızı için çok önemli bir role sahip. MSI yeni NVMe SSD’lerin, ardışık okumada 5.000 MB/sn hızlarına ulaşabileceğini gösterdi.

Bu gerçekten çok yüksek bir rakam. Karşılaştırma yapabilmeniz için sizlere bazı örnekler verelim. Samsung’un 970 Evo Plus’ı 3.500 MB/sn okuma hızına çıkabiliyor. WD’nin Black SN750’si (Aynı zamanda piyasadaki oyun için en iyi SSD’dir) 3.470 MB/sn hızına çıkabiliyor. SATA bölgesinde durumlar biraz daha yavaş işliyor. En iyi hızlar 550 MB/sn ile 580 MB/sn arasında değişiyor.

5 GB/sn okuma hızına sahip tek donanım MSI’da yok. Geçtiğimiz günlerde Corsair’in yeni MP600’ü 4.950 MB/sn hızında okuma yapabiliyor. Gigabyte’ın da aynı özelliklerde karşılaştırılabilir bir SSD’si mevcut.

MSI'ın Meg X570 Ace anakartı üzerindeki SSD performansı.

Bu hızların artış göstermesinin nedeni AMD’nin yeni x570 yonga seti ve özellikle de PCI Express 4.0 desteğinin tanıtılması. PCIe 4.0, PCIe 3.0’ın şerit başına bant genişliğini iki katına çıkarıyor. Bu da daha hızlı ekran kartları ve daha hızlı SSD’lerin önünü açıyor.




Youtube Televizyon Arayüzünün Tarayıcı Desteği Kalkıyor
Youtube Televizyon Arayüzünün Tarayıcı Desteği Kalkıyor

Birçok kişinin bilgisayarını televizyona bağladıktan sonra YouTube'da gezindiğini ve bunun için YouTube'un televizyona özel arayüzünü tercih ettiğini duymuşsunuzdur. Ancak YouTube...

E3 ’in Yüz Yüze Etkinliği Şehir Turizm Kuruluna Göre İptal Edildi! 2021
E3 ’in Yüz Yüze Etkinliği Şehir Turizm Kuruluna Göre İptal Edildi! 2021

Dünya Covid ile savaşma ile ilgili doğru istikamette ilerlerken, bu sene bizzat bir E3 her vakit arzulu bir düşünce gibi geldi. Şimdi, LA City dokümanları fiziksel etkinliğin iptal...

Xiaomi ve Redmi, Snapdragon 888 SoC ile İki Amiral Gemisi Modeli Piyasaya Sürecek
Xiaomi ve Redmi, Snapdragon 888 SoC ile İki Amiral Gemisi Modeli Piyasaya Sürecek

Tıpkı Xiaomi gibi, sızıntıları da sektörde öne çıkıyor. Şirketin Mi 11’i Snapdragon 888 SoC ile ilk akıllı telefonu olarak duyurduğunu zati biliyoruz . Ve anımsarsak, Xiaomi ve...