Bluetooth'da Yeni Bir Güvenlik Açığı Bulundu

Yeni ortaya çıkan bir bilgisayar korsanı; Bluetooth cihazların şifrelemesini devre dışı bırakabiliyor, Bluetooth standartlarında keşfedilen yeni bir güvenlik açığı nedeniyle iletişimi gizleyebiliyor ve bir cihazla iletişime girmek için sahte istekler gönderiyor.


Bluetooth standartlarında yeni bir güvenlik açığı keşfedildi. Bu güvenlik açığı, bilgisayar korsanları tarafından oldukça zekice kullanılıyor. Bilgisayar korsanları, doğrudan şifrelemeyi kırmak yerine bir Bluetooth cihazını ilk başta daha zayıf şifreleme kullanmaya zorlayarak kırılmasını sağlıyor. İki Bluetooth cihazı her bağlandığında, yeni bir şifreleme anahtarı oluşturuyorlar.

Bir hacker, bu kurulum işlemi arasına girerse iki cihazı göreceli olarak az sayıda karakter içeren bir şifreleme anahtarına oturtmaya zorlayabilir. Saldırganın kesin parolayı bulmak için cihazlardan birine karşı oldukça şiddetli bir saldırı gerçekleştirmesi gerekir ancak bu saldırı, ortadaki kusur nedeniyle fazla şiddetli olmadan da gerçekleştirilebiliyor.

Endişelenmenize şu an için gerek yok:

bluetooth güvenlik açığı

Görünüşe göre Bluetooth cihazlarını kullanan birçok insanın endişelenmesine gerek yok. Bu saldırıyı gerçekleştirmek için Bluetooth cihazlarının bağlantısı sırasında çevrede bir bilgisayar korsanının bulunması, şifreleme anahtarı uzunluğunu belirlerken her bir cihazın ilk iletimini engellemesi ve kendi mesajlarını bu bağlantı anında yayınlaması gerekiyor. Bu olay, elbette çok kısa bir sürede gerçekleşmeli. Ayrıca bilgisayar korsanı, her işlemde tekrardan ağa girmek zorunda.

Sadece eski Bluetooth sürümünü kullanan cihazlar ele geçirilebiliyor:

bluetooth

Bahsi geçen bu kusur, sadece geleneksel Bluetooth teknolojisine sahip cihazlarda bulunuyor. Hatta bazı Bluetooth cihazların buna karşı koruması bile var (hard-coded olarak şifrelemeye sahiplerse). Bluetooth’un arkasındaki kuruluş, maalesef bu açığı kapatamıyor ancak güvenlik açığı bulunan cihazlara minimum şifre uzunluğu uygulanmasını önererek ileriye dönük koruma sağlamaya çalışıyor.

Şimdilik, güvenlik açığının “kötü amaçlı” olarak kullanıldığına dair hiçbir kanıt bulunamadı. Bu güvenlik açığı, USENIX Güvenlik Sempozyumu’nda bildirilerini sunan bir grup araştırmacı tarafından keşfedildi.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Xiaomi Mi 11 Pro Tasarımı Sızdırıldı 2021
Xiaomi Mi 11 Pro Tasarımı Sızdırıldı 2021

2020 Aralık ayında tanıtılan Xiaomi Mi 11 modelinden sonra Mi 11 Pro modelinin tanıtılması bekleniyor. Hemen hemen tüm özellikleri bilinen Xiaomi Mi 11 Pro modelinin tasarımı...

No Man's Sky Beyond'un Çıkış Tarihi Belli Oldu
No Man's Sky Beyond'un Çıkış Tarihi Belli Oldu

Çıkmadan önce oyuncularda çok büyük beklentiler oluşturan ancak çıktıktan sonra hayal kırıklıklarına sebep olan No Man’s Sky, daha sonra yaptığı güncellemeler ve içerik...

iPhone 11 Serisinin 'IP68' Sertifikası Neler Vadediyor?
iPhone 11 Serisinin 'IP68' Sertifikası Neler Vadediyor?

iPhone 11 serisinin suya karşı dayanıklılığını ölçmek isteyen Cnet, bir test hazırladı. Yapılan testlerin sonucunda iPhone 11 serisinin vadedilenden çok daha dayanıklı olduğu ortaya...