5G destekli Qualcomm Snapdragon 865 tanıtıldı

5G destekli Qualcomm Snapdragon 865 tanıtıldı

Amiral gemisi akıllı telefon modellerinde sıkça gördüğümüz Qualcomm’un Snapdragon 855 işlemcisi, yavaş yav

Amiral gemisi akıllı telefon modellerinde sıkça gördüğümüz Qualcomm’un Snapdragon 855 işlemcisi, yavaş yavaş yerini bir sonraki işlemci olan Snapdragon 865‘e bırakacak.

Hawaii’de gerçekleştirdiği teknoloji zirvesinde sahne alan Qualcomm, merakla beklenen işlemcisi Snapdragon 865 modelini resmen tanıttı.

Hawaii'de gerçekleştirdiği teknoloji zirvesin

SNAPDRAGON 865 ÖZELLİKLERİ

Snapdragon 865‘in özelliklerine baktığımızda X55 5G modemini desteklediğini görüyoruz. Ancak bu modem, Snapdragon 865’in içine entegre bir şekilde gelmeyecek. Bu nedenle telefon üreticileri, X55 5G modemini ayrı olarak telefonlara eklemek zorunda kalacak. Bu nedenle pahalı 5G telefonları görmeye devam edeceğiz.

Önerilen içerik:  Samsung, üst seviye telefonlarda kullanacağı yeni işlemcisini duyurdu

Saniyede 15 trilyon işlem kapasitesine sahip olan yeni işlemci, bir önceki modelden iki kat daha fazla performanslı çalışacak. Ayrıca işlemcide, gelişmiş yapay zeka algoritmaları da bulunacak.

snapdragon 865

30FPS’de 8K video çekme ve 60FPS’de 8K video çözümleme gibi özelliklere de sahip Snapdragon 865, gelecek yıl satışa çıkacak birçok amiral gemisi akıllı telefon modeline güç verecek.

Qualcomm, işlemcinin ayrıntılı özelliklerinden henüz bahsetmedi. Yeni bilgiler elimize ulaştığında sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.




YouTube Premium Türkiye Açıldı - Fiyatı ve Özellikleri
YouTube Premium Türkiye Açıldı - Fiyatı ve Özellikleri

Ücretli abonelik sistemine dayanan YouTube servisi YouTube Premium, uzun bir bekleyişin ardından Türkiye’de hizmet vermeye başladı. Peki YouTube Premium fiyatı ne kadar, standart YouTube...

Microsoft'un Windows 10 Güncelleştirmesinde Hata Bulundu
Microsoft'un Windows 10 Güncelleştirmesinde Hata Bulundu

Microsoft'tan yapılan açıklamalara göre; '20H1' ön izleme sürümünü getiren güncelleştirmede bir hatanın tespit edilmesiyle, güncelleştirmenin şu an için askıya alındığı...

En iyi bilgisayar temizleme programları - 2020
En iyi bilgisayar temizleme programları - 2020

En iyi bilgisayar temizleme programları, bilgisayarınızda bulunan gereksiz dosyaları ve verileri temizleyerek, bEn iyi bilgisayar temizleme programları, bilgisayarınızda bulunan gereksiz...