Xiaomi Redmi 5 ve Redmi Note 5 İçin MIUI 11 Yayınlandı

Xiaomi, eski telefonlarına da MIUI 11 güncellemesini yayınlayacağının sözünü vermişti. Şirket, sözünü tutmaya başladı ve neredeyse iki yıllık olan Redmi 5 ve Redmi Note 5 cihazları için MIUI 11 güncellemesini yayınladı.


Dünyanın en büyük 4. akıllı telefon üreticisi Çin merkezli Xiaomi, geçtiğimiz aylarda Android 10 tabanlı MIUI 11 arayüzünü tanıtmıştı. Şirket bu arayüzünü tanıttıktan kısa bir süre sonra aslen Android 10'u içerisinde barındıran MIUI 11 güncellemesini eski model telefonları için de yayınlayacağının sözünü vermişti. Çin'den gelen haberlere bakılırsa Xiaomi sözünü tutmuş gibi görünüyor.

Şirket, 2017'nin aralık ayında Redmi 5 isimli cihazını piyasaya sürmüştü. Bu telefondan birkaç ay sonra da 2018 Şubat ayında Redmi 5 Plus olarak da bilinen Redmi Note 5 piyasaya sürülmüştü. Xiaomi, neredeyse iki senelik olan bu iki cihazı için de MIUI 11 güncellemesini yayınladı. Güncelleme şimdilik yalnızca Çin'de bulunan cihazlar için yayınlandı ve yakın zamanda tüm dünyaya yayılması bekleniyor ancak durum pek de sanıldığı gibi olmayabilir.

Eski cihazlara yayınlanan MIUI 11 güncellemesi yalnızca Çin'deki cihazlar için yayınlanmış olabilir

Xiaomi MIUI 11

Yayınlanan MIUI güncellemesi şirketin yalnızca Çin kolu için yayınladığı bir güncelleme, dolayısıyla güncellemenin cihazların global versiyonuna çıkıp çıkmayacağı bilinmiyor. Xiaomi'nin Hindistan'da satışa sunulan Redmi Note 5 Pro isimli cihazlarının bu güncellemeyi almayacak olmasını yazdığımız konuya örnek gösterebiliriz.

Yine de şirketin daha önceki tutumu göz önüne alındığında güncellemenin bu cihazların global versiyonları için de yayınlanacağı düşünülüyor. Bunun yanı sıra şirket güncellemenin yayınlanacağı telefonları yalnızca bu modellerle sınırlı tutmayacak. Şirketin açıklamalarına göre Redmi 8 ve Redmi 8A modellerinin global versiyonları da güncellemeyi almaya başladı.

11.0.2.0.PEICNXM model numarasıyla yayınlanan güncelleme, yaklaşık 677 MB yer kaplıyor ve yeni MIUI arayüzünü ve MIUI 11'in özelliklerini telefona ekliyor. Sistem bazlı karanlık mod, yeni doğal sesler ve alarm sesleri, hızlı cevap özelliği gibi özellikleri telefona getirecek. Bunun yanı sıra ilginç bir şekilde Redmi 5 ve Redmi Note 5, MIUI 11'in özelliklerini alacak olsalar da işletim sistemleri Android 9 Pie olarak kalacak.




Resmi Gazete Mobil Uygulama - iOS Android İndir
Resmi Gazete Mobil Uygulama - iOS Android İndir

Resmi Gazete'nin Android ve iOS platformlarında kullanılabilen mobil uygulaması, kullanıcıların hizmetine sunuldu. Uygulamayı kullanarak detaylı filtrelemer yapmak ve gazetenin sayılarını...

Apple İşlemcili iMac İçin Çıkış tarihi İnternet’e Sızdırıldı!
Apple İşlemcili iMac İçin Çıkış tarihi İnternet’e Sızdırıldı!

Apple işlemcili iMac modeli ile ilgili yeni bilgiler son hız ortaya çıkmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce de Çin kaynaklı bilgiler, yeni iMac modelinin ne zaman çıkacağı ve...

Samsung Galaxy Buds Pro Tanıtılmadan Videosu Yayımlandı 2021
Samsung Galaxy Buds Pro Tanıtılmadan Videosu Yayımlandı 2021

Samsung Galaxy Buds Pro daha tanıtılmadı ancak tanıtılmadan önce bir YouTube kanalında kutudan çıkıyor. Önceden sızdırılan görsellere ve özelliklere bakıldığında büyük oranda...