Oyun İçi Eşya Kutularının Düşürme Oranları Açıklanacak

Oyun içi kutuların oyunları kumarlaştırdığı yönündeki tepkilere kayıtsız kalmayan Google, Play Store politikalarını güncelleyerek geliştiricilerin eşya düşürme oranlarını açıklamasını zorunlu kıldı.


İçinde farklı değerlerde oyun içi ürünler bulunan kasalar satmak, geliştiricilerin son dönemdeki en popüler gelir kaynaklarından biri haline gelmiş durumda. Oyuncuların değerli ürünlere sahip olmak için çok fazla sayıda kasa açmaları ve oyun kasalarının kumarlaştırıldığı yönündeki tepkilerin artmasıyla birlikte Google, Play Store politikalarında değişikliğe gitmeye karar verdi.

Oyun içi kutuların içeriği oyundan oyuna değişiklik gösterse de genel olarak içinde değerli ve değersiz eşyaların bulunduğu şans kutuları oldukları söylenebilir. Tahmin edebileceğiniz gibi değerli eşyaları düşürmenin oranı son derece düşükken ‘işe yaramaz’ olarak kabul edilen ürünlerin çıkma oranı çok daha yüksek oluyor. Oyuncular, değerli bir eşyaya sahip olmak için bazen onlarca kez başarısız deneme gerçekleştiriyor.

Bu durumun farkında olan ve değişmesi gerektiğini düşünen Google, geliştiricilere bu konuda yeni bir zorunluluk sunuyor. Buna göre geliştiriciler, bir kutu satın alınmadan önce içinde bulunan eşyaların çıkma oranını oyunculara açıklamak zorundalar. Böylece oyuncular, çıkma ihtimali belki de 100 binde 1 olan bir eşya için onlarca kutu satın almak yerine paralarını daha iyi bir şekilde değerlendirebilecekler.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




2019'da Bile Sorunsuz Kullanabileceğiniz 5 Akıllı Telefon
2019'da Bile Sorunsuz Kullanabileceğiniz 5 Akıllı Telefon

Google Pixel 4 XL, En İyi Telefon Ekranına Sahip
Google Pixel 4 XL, En İyi Telefon Ekranına Sahip

DisplayMate, geçtiğimiz gün tanıtılan Google Pixel 4 XL’ın ekranına A+ derecesini verdi. DisplayMate üzerinde alınabilecek en yüksek puana layık görülen Google Pixel 4 XL, geçtiğimiz...

Apple’ın izinde: Galaxy S21 ve S21 Ultra, kutusundan eksik çıktı 2021
Apple’ın izinde: Galaxy S21 ve S21 Ultra, kutusundan eksik çıktı 2021

Samsung’un Galaxy S21 ailesi, şirketin 2021 amiral gemisi serisi olarak görücüye çıktı. Galaxy S21 ve S21 Ultra aletlerinin artıları ve eksileri bulunuyor. Galaxy S21 kutu açılışı da...