Toyota, Akıllı Robotlarını Tanıttı

Tokyo’da gerçekleşecek olan 2020 Yaz Olimpiyatları'na oldukça kısa bir zaman kaldı. Japon otomobil üreticisi Toyota, Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları için geliştirdiği robotlarını tanıttı.


Toyota, olimpiyatlara özel olarak geliştirdiği 5 farklı robot tanıttı. Toyota’nın robotları; atletlerin ekipmanlarını ve çantalarını taşıyacak, caddelerde dolaşıp insanlara yemek dağıtacak, etkinlik alanında izleyicilere bilgi verecek. İnsansı görünümden uzak olarak tasarlanan robotların amaca hizmet edecek bir şekilde geliştirildiği belirtiliyor.

Maskot robotlar Miraitowa ve Someity:

Miraitowa ve Someity

Bu 2 sevimli robot, olimpiyatlar için maskot olarak tasarlandı. Gelen insanları karşılayacak, tebriklerde bulunup fotoğraf çekecek olan bu robotlar, kameralar ve dijital sensörlü gözler ile donatıldı. Miraitowa ve Someity, insanlarla etkileşime girebilecek ve yanıt olarak ifadeler sergileyebilecek. Ayrıca bu robotlar, kollarını ve bacaklarını da hareket ettirebilecekler. Diğer şehirlerdeki çocukların da oyunların keyfini çıkarabilmesi için robotların tüm Japonya’da dağıtılması düşünülüyor.

THR-3 insansı robot:

thr-3

THR-3, farklı dizaynına rağmen diğer robotlarla benzer özelliklere sahip. Bu insansı robot, maskot robotlara göre biraz daha ciddi görünüyor ancak hareket kabiliyeti açısından yüksek bir potansiyele sahip. Toyota, THR-3 aracılığıyla sporcularla etkileşime giremeyecek kadar uzak konumlardaki diğer konuklara benzersiz bir yol sunacak. Uzaktaki yerlerden görüntü ve sesler sağlamanın yanı sıra bu robotlar, kullanıcılarına sporcuların hareket ve kuvvet geri bildirimlerinde bulunabilecekler.

T-TR1 (Uzak konum iletişim robotu):

T-TR1

T-TR1, ABD'de Toyota Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen sanal bir mobilite robotu. Tepesinde bir kamera ve gövdesinde de bir ekran ile dizayn edilen robot, uzak konumda bulunan ve olimpiyatlara katılma şansı olmayan kişilerin görüntüsünü ekranına yansıtarak kişinin fiziksel ve psikolojik olarak oradaymış gibi hissetmesini sağlayacak. T-TR1, kullanıcılarına gerçek zamanlı olarak sporcularla ve izleyicilerle sohbet etme imkânını da sunacak.

HSR (İnsan destek robotu) ve DSR (Teslim destek robotu):

HSR DSR

Olimpiyat Stadı'ndaki koltuklarının bir kısmı için Toyota, HSR aracılığıyla konukları koltuklarına yönlendirecek. Robot, misafirlerin koltuklarına kadar onlara eşlik edip çanta, hediyelik eşya ve diğer hafif yüklerini taşımakta yardımcı olarak insanların rahatlayıp eğlenmelerine sağlayacak.

Ayrıca Tokyo 2020 için özel olarak geliştirilen Toyota DSR, izleyicilerin özel bir tabletten sipariş ettiği yiyecek, içecek gibi şeyleri doğrudan teslim edecek.

FSR (Saha destek robotu):

fsr

Bu tekerlekli robot, fırlatma oyunları için dizayn edildi. FSR’nin tüm amacı, cirit gibi şeyleri geri getirmek; atıldıktan ve kayıtlara geçtikten sonra ihtiyaç duyuldukları yere geri götürmek için mümkün olan en iyi rotayı kullanmak.




Fidye Yazılımı İçeren Bu Windows Güncellemesini İndirmeyin
Fidye Yazılımı İçeren Bu Windows Güncellemesini İndirmeyin

Fidye yazılımıyla kullanıcıların gizli verileri ele geçirmeyi hedefleyen siber korsanlar şimdi de Windows 10 kullanıcılarını hedef aldı. Araştırmacılar, e-posta hesabınıza gelen...

Yeni MacBook Pro, Daha Büyük Bataryayla Geliyor
Yeni MacBook Pro, Daha Büyük Bataryayla Geliyor

Apple, geçtiğimiz günlerde MacBook Pro ailesini yeniledi. Touch Bar'ı standart haline getiren şirket, cihazların içerisinde açıklanmayan donanımsal güncellemeler de yapmış. Evet...

Neden Mozilla Firefox’a Bir Şans Vermelisiniz?
Neden Mozilla Firefox’a Bir Şans Vermelisiniz?

İnternet dünyasının en çok kullanılan internet tarayıcılarından bir tanesi olan Mozilla Firefox'un Google Chrome'dan farklarından ve neden kullanılması gerektiğinden bahsediyoruz. ...