Toyota’dan Ortalığı Karıştıran Yarış Oyunları Açıklaması

Toyota, araçlarının hangi yarış oyunlarında yer alacağına dair sıkı bir politikaya sahip. Bu politika, oyunlardaki yarışların ne kadar yasal olduğuna göre değişiyor.


Toyota, modern dünyada önde gelen otomobil firmalarından olmasına rağmen bazı dikkat çekici oyunlarda yer almıyor. Toyota otomobilleri Need For Speed Heat’de de göremeyeceğiz.

Konuyla ilgili olarak firmanın Birleşik Krallık kolu, kendisine sorulan bir soruya ortalığı karıştıracak bir cevap verdi. Bir Twitter kullanıcısı, attığı tweet ile firmaya neden Need For Speed Heat için açıklanan otomobiller arasında hiç Toyota olmadığını sordu. 

toyotauk-tweet

ToyotaUK adlı resmi Birleşik Krallık hesabı da cevap olarak. “Orada yok. Arabalarımızı, illegal sokak yarışlarının reklamını yapmayan GT Sport’ta bulabilirsiniz.” yazdı.

Need for Speed Heat’te bir polis, hikayenin zoraki kötü karakteri haline gelse de Toyota’nın attığı tweet bazı şeyleri açıklamıyor. 

Toyota otomobiller hangi oyunlarda var?

toyota

Toyota otomobilleri Forza Motorsport 7’de göremiyoruz. Birkaç hafta önce açıklanan Project CARS 2’de de pek çok yol otomobili yer almasına rağmen oyunda Toyota otomobiller yer almıyor. Bu durumun sebebinin ne olduğu bilinmiyor ancak firmayı sık sık Gran Turismo Sport ücretsiz içerik paketlerinde görüyoruz. Bu da Sony ve Toyota arasında özel bir anlaşma olduğunu akla getiriyor.

Konsolları bir yana bırakıp Arcade ve mobil oyunlara baktığımızda Toyotaları Shutokou Battle Xtreme, Initial D Arcade Stage Zero ve Wangan Midnight Maximum Tune 6 adlı oyunlarda görüyoruz. Bu oyunların ortak özelliği ise sokak yarışı oyunu olmaları.

Toyota’nın sokak yarışlarıyla aslında epey bir bağı bulunuyor. Keiichi “Drift King” Tsuchiya, AE86 Sprinter’in efsane haline gelmesini sağlayan isim oldu. Toyota Supra’yı efsane hale getiren, sokak yarışçılığının dibine vurulan Fast & Furious serisi oldu.

ToyotaUK daha sonra gönderiyi kaldırdı. Oyunlar hakkında söyleyebilecekleri şeylerin oldukça kısıtlı olduğunu belirten firma yetkilileri, yaptıkları yorumun yanlış anlaşıldığını ve Toyota ekibinin de oyunları çok sevdiğini söyledi. 




Steam İndirimlerinde 5 TL Altına Satın Alınabilecek 15 Oyun
Steam İndirimlerinde 5 TL Altına Satın Alınabilecek 15 Oyun

Steam’in en büyük kampanyalarından Yaz İndirimlerinin son günlerinde 5 TL’nin altına satın alabileceğiniz 15 başarılı oyunu sizler için listeledik. ...

Klavye Tuş Seslerini Kullanan İnanılmaz Hack Yöntemi
Klavye Tuş Seslerini Kullanan İnanılmaz Hack Yöntemi

Güney Metodist Üniversitesi’nden araştırmacılar, bilgisayar klavyesinde oluşan ses dalgalarının bir akıllı telefon yardımıyla kolayca kaydedilip hacklenebileceğini keşfetti. ...

The Surge 2 Hikayesinin Fragmanı Yayınlandı
The Surge 2 Hikayesinin Fragmanı Yayınlandı

Deck13 Interactive tarafından geliştirilen ve Focus Home Interactive tarafından yayınlanacak olan aksiyon türünde bir RPG oyunu olan The Surge 2'nin hikâyesinin fragmanı yayınlandı....