3D Holografik Görüntüler Oluşturabilen Bir Ekran Tasarlandı

Koreli bir araştırma ekibi, yeni tasarladıkları ultra ince ekranlardan renkli holografik görüntüler yansıtabildiklerini açıkladılar. Tasarlanan ekran, akıllı telefonlarda kullanılabilir.


Kore İleri Bilim ve Teknoloji Enstitüsü'nden bir ekip, holografik görüntüleri telefondan yansıtacak şekilde çalışabilen bir ekran yaptıklarını açıkladılar. Bu ekran ultra ince ve cep telefonlarında kullanılabilecek.

Holografik görüntülerin nasıl oluştuğundan kısaca bahsetmek gerekirse; hologramı bir görüntünün katmanlara ayrılması olarak tanımlayabiliriz. Holografik görüntülerde gördüğünüz şey aslında bir görüntü değil, cismin lazer yardımıyla dalgalara ayrılmış halinin bir bütünüdür. Bu yüzden 3 boyutlu olarak nesneleri görebiliriz. 3 boyutlu holografik görüntülerin oluşmasında titanyum filmi kullanılır. Koreli araştırmacılar da bunu kullandıklarını belirtiyorlar. Görüntülerin elde edilmesini sağlayan en küçük birimlere piksel denildiğini biliriz. Araştırmacılar, ultra ince ekranlarının, piksel sayısı kadar delikleri bulunan titanyum film oluşturmuşlar. Görüntü kaynağının üzerine yerleştirilen titanyum film bir foton elek işlevi görüyor ve bu sayede ışık dalgaları 3 boyutlu görüntüyü oluşturuyor. 

Yukarıdaki görselde, araştırmacıların ekrandan çıkarmış oldukları küp resminin hologram halini görebilirsiniz. Bu bana yetmez derseniz çalışmanın yayınlanan kitapçığına buradan erişebilir, kullanılan teknikleri ve hesaplamaları inceleyebilirsiniz.




Galaxy S21’e benzer bir kamera düzenine sahip bu harika Samsung Galaxy Z Flip3 Konseptine göz atın 2021
Galaxy S21’e benzer bir kamera düzenine sahip bu harika Samsung Galaxy Z Flip3 Konseptine göz atın 2021

Samsung ültimatom üzerine çıktı ve “Galaxy Fold” ile katlanabilir aletler için bir ağ geçidi açtı. İlk tecrübeyi bozup aleti 2019’da iki sefer piyasaya sürmesine karşın ,...

Google - Daha Kolay Arama İçin 8 Tüyo
Google - Daha Kolay Arama İçin 8 Tüyo

Google aramalarında istediğiniz sonucu bulamıyorsanız, muhakkak bir yerde hata yapıyorsunuz, çünkü Google her şeyi bilir. Google aramalarında işinizi kolaylaştıracak birbirinden basit...

Google, Arama Sonuçlarını Geliştirdi
Google, Arama Sonuçlarını Geliştirdi

Google uygulamasına arama yaparken daha fazla bilgiye erişebileceğiniz bir güncelleme geldi. ...