AMD Ryzen İşlemcisi 5 GHz Barajını Aştı

AMD, son etkinliklerinden birinde AMD Ryzen 3000'in yapabileceklerini ortaya koydu.


AMD, MSI X570 Godlike anakartı üzerindeki Ryzen 3000'in maksimum turbo frekansında 5.000 MHz'i aştığını kanıtlamış olsa da en yüksek oyun performansını alabileceğiniz frekansın en yüksek frekans olmadığı ortaya çıktı.

AMD'nin Ryzen işlemcilerinin bellek performansı uzun zamandır tartışma konusuydu ve AMD, birinci nesil işlemcilerindeki bellek uyumluluğunun başlangıçta büyük bir sorun teşkil ettiğini itiraf etmişti. Şimdiyse böyle bir sorunun olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Yüksek performans ve uyumluluk konuları Ryzen'in yeni nesil CPU'larıyla ciddi anlamda geliştirildi ve X570 platformu sayesinde en hızlı belleğin size en iyi deneyimi yaşatmayacağı kanıtlandı.

Son zamanlarda gerçekleştirilen Ryzen 3000 etkinliğinde konuşan Travis Kirsch, bellek performansı hakkında bilgiler verdi. Açıklamalarındaysa şu ifadeleri kullandı:

"Bellek maksimum turbo frekansına baktığınız zaman MSI Godlike'ın 5 GHz üstünde bir performans sergilediğini görebiliyorsunuz. Bunu, birinci ve ikinci nesil Ryzen'lerle karşılaştırdığınız zaman ortaya korkunç bir fark çıkıyor."

Tüm bunların yanı sıra oyun performanslarındaki optimizasyonlardan bahseden Kirsch, gecikme süresini optimize etmek isteyenler için maksimum turbo frekansını CL 16 ya da altında 3.600 MHz olarak ayarlamaları gerektiğini belirtti.

Oyunlar için en uygun frekansı 3.733 MHz olarak belirten Kirsch, daha yüksek frekansların da mümkün olduğunu belirtti. Tabii ki 5 GHz üstündeki daha yüksek frekansları isteyenlerin ham bellek gecikme sürelerinden fedakarlık etmeleri gerekiyor.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Piyasadaki En İyi 10 Şehir Kurma Oyunu
Piyasadaki En İyi 10 Şehir Kurma Oyunu

Aksiyon oyunlarının dışında biraz rahatlamak ve stresten uzaklaşmak isteyen okurlarımız için en sevilen şehir kurma oyunlarını derledik. ...

Alpha Protocol'ün Steam Satışları SEGA Tarafından Durduruldu
Alpha Protocol'ün Steam Satışları SEGA Tarafından Durduruldu

RPG türünde bir oyun olan ve piyasaya sürüldüğünden beri tartışılan Alpha Protocol, yayın hakkı süresinin dolmasıyla birlikte oyunun Steam üzerindeki satışları durduruldu. Şu ana...

Sesinizin Freddie Mercury'e Ne Kadar Benzediğini Görün
Sesinizin Freddie Mercury'e Ne Kadar Benzediğini Görün

ABD’li teknoloji devi Google, İngiliz efsanevi müzik grubu Queen ve Universal Music Group ile birlikte tarihin en güçlü erkek vokallerinden biri olarak kabul edilen Freddie Mercury'nin...