Milli Baz İstasyonu ULAK, Artık BTK’de de Kullanılıyor

Türkiye’nin ilk yerli üretim baz istasyonu olan ULAK, Külliye’den sonra Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda da kullanılmaya başlandı.


ULAK Haberleşme A.Ş. Genel Müdürü Metin Balcı, verdiği röportajda Türkiye’nin ilk yerli üretim baz istasyonu olan ULAK’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda da kurulduğunu ve kullanılmaya başlandığını belirtti.

Balcı bu durumu, “Külliye’nin ardından BTK’nin de mobil iletişim altyapısının ULAK baz istasyonlarıyla karşılanmaya başlanması, Türkiye’nin üst yönetiminin dijital dönüşüm ve bu dönüşümü destekleyecek iletişim altyapılarında yerlileşme ve millileşme gayretlerine verdiği desteğin, bu konudaki yönlendirmesinin en somut örneğidir" sözleriyle ifade etti.

milli baz istasyonu ulak

Ardından dijital dönüşümün en önemli unsurlarından biri olan yerliliğin önemini vurgulayan Balcı, şunları ekledi: "Türkiye'nin yerli baz istasyonunun, BTK'da da devreye girmesi sisteme olan güvenin her geçen gün arttığının göstergesidir"

ULAK’ın özelliklerinden ve kapasitesinden bahseden Balcı, "Bir taraftan mevcut yeteneklerimizi sahada yaygınlaştırmaya, farklı sistemler ile entegre şekilde çalıştırmaya gayret ederken, Ar-Ge'ye dayalı ürün odaklı yaklaşımımız ile 5G ve ötesine doğru çalışmalarımıza da devam ediyoruz. 5G ve ötesine giden yolda ULAK 4,5G sistemlerimiz ve 5G Hazır Şebeke Yönetim ve Analiz Sistemi'miz MAYA ile azami oranda sahada kullanım yeri bulabilmek ve buralarda kazandığımız birikim ve saha tecrübelerden de istifade ederek ekosistemimizle süratle, somut ve planlı adımlar ile ULAK 5G sistemlerimizi de kullanıma sokmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda boşa geçirdiğimiz her bir dakikayı ülkemiz için bir kayıp olarak değerlendirmekteyiz" ifadelerini kullandı.




iOS 12.2 Güncellemesi Bataryayı Nasıl Etkiliyor? (Video)
iOS 12.2 Güncellemesi Bataryayı Nasıl Etkiliyor? (Video)

Ne zaman yeni bir iOS sürümü yayınlansa akla ilk gelen soru güncellemeyle birlikte bir şeylerin bozulup bozulmadığı oluyor. Cihazların genelinde bir sorun yaşanmazken batarya ömründe...

Türkiye’deki Arama Motorlarının Kullanım Oranları
Türkiye’deki Arama Motorlarının Kullanım Oranları

Türkiye'nin internet alışkanlıkları değişmeye başladı. Ülkemiz, son bir yıl içerisinde Google arama motoru yerine Yandex'i tercih etmeye başladı. İstatistiksel verilere göre Google,...

Teknolojik Harcamalarımız Son 5 Yılda Ne Kadar Değişti?
Teknolojik Harcamalarımız Son 5 Yılda Ne Kadar Değişti?

2019’un ilk yarısı bitmek üzere. Her yıl olduğu gibi bu yıl da teknolojik ihtiyaçlarımızı gidermek için farklı alışverişler yaptık, ihtiyacımız oldukça da yapmaya devam...