BTK, Sertifikalı Siber Güvenlik Eğitimi Vereceğini Açıkladı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sertifikalı siber güvenlik eğitimi vereceğini duyurdu. 2-20 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan eğitime, 18 yaşından büyük olan herkes başvurabilecek.


Her yıl dünya çapında milyonlarca dolar yatırıma sahne olan siber güvenlik, ülkelerin yeni savaş alanı haline geldi. Rusya’dan ABD’ye, Çin’den İngiltere’ye kadar dünyadaki pek çok ülke, siber cepheleri kazmaya başladı. Bu alana olan yatırımlarını yıldan yıla artıran Türkiye, siber güvenlik uzmanına aç olan ülkelerin başında geliyor. 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bu açığı kapatmak amacıyla sertifikalı siber güvenlik eğitimi vereceğini duyurdu. Ulusal Siber Olaylara Müdahale Ekibi (USOM) ve BTK Akademi iş birliğiyle hazırlanan Siber Güvenlik Uzmanlığı Sertifika Programı, ağ ve bilgisayar sistemlerindeki açıkları saptama, siber güvenlik ekosisteminde yaşanan sorunlar, zararlı yazılımların davranışları ve hacker saldırıları gibi pek çok konu hakkında aydınlatıcı bilgiler sunacak.

siber güvenlik

USOM ve BTK bünyesindeki siber güvenlik uzmanları tarafından verilecek olan eğitim, 2-20 Aralık tarihleri arasında BTK merkez yerleşkesinde düzenlenecek. 3 hafta (120 saat) sürecek programa 18 yaşından büyük olan herkes başvurabilecek. Yazılı ve sözlü mülakatlarda başarı sağlayan 25 kişi, sertifika programına katılmaya hak kazanacak. 

Siber Güvenlik Uzmanlığı Sertifika Programı’na buradaki bağlantıya tıklayarak başvurabilirsiniz; ancak acele etmenizde fayda var. Zira başvuru süresi 10 Kasım’da doluyor.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




CoD: Mobile Kontrolcü Desteği Neden Kaldırıldı?
CoD: Mobile Kontrolcü Desteği Neden Kaldırıldı?

Call of Duty: Mobile'in beta versiyonu yayınlandığında oyun kontrolcü desteği sağlıyordu ve ek bir oyun kolu ile oynanabiliyordu. Activision ve Tencent Games, oyunu piyasaya sürdüklerinde...

Çernobil, Bir Oyunda Yeniden Oluşturuluyor
Çernobil, Bir Oyunda Yeniden Oluşturuluyor

Steam’in en çok satan oyunlarından biri olan Chernobylite, ilginç bir özelliğe sahip olduğunu doğruladı. Oyun geliştiricileri, 1986’da gerçekleşen Çernobil nükleer felaketinden sonra...

Yarım Kalan Örümcek Adam 4'e Ait Oynanış Videosu Yayınlandı
Yarım Kalan Örümcek Adam 4'e Ait Oynanış Videosu Yayınlandı

Spider-Man 4'ün iptal edilen oyununa dair bir oynanış videosu yayınlandı. Yayınlanan video, oyunun genel görünümünden çok mekaniklerini gösteriyor. Yine de bu video, pek çok Spider-Man...