Vektörel Çizim Programı Inkscape 1.0 En Sonunda Geldi

Açık kaynak vektörel çizim uygulaması Inkscape, tam 15 yıllık geliştirme sürecinin ardından 1.0 versiyonuyla geldi.


Windows'ta vektörel çizim programı konusunda birçok alternatif olmasına rağmen hem MacOS hem Linux hem de Windows'ta çalışan bir uygulama bulmak güç. Piyasanın en eli yüzü düzgün uygulamalarından Inkscape, tam 15 yıllık geliştirme sürecinin ardından 1.0 Alpha versiyonuna geçiş yaptı.

1.0 versiyonuyla ilk dikkat çeken, 4K/HiDPI ekranlar için geliştirilmiş arayüz ve tema desteği oluyor. Bununla birlikte araç çubuğu daha pratik ve kısayolların kolayca bulunabilmesi için daha düzenli hale getirildi. Grafik tabletler için de bir uyumluluk modu bulunduran program, geçen 15 senenin hakkını vermişe benziyor.

Program henüz alpha aşamasında ve bu yılın sonlarına doğru tam sürüme geçmesi bekleniyor.

Siz de 1.0 güncellemesiyle gelen bütün yeniliklere buraya tıklayarak ulaşabilir, 1.0 Alpha sürümünü ise buraya tıklayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.




Nintendo, Gamescom 2019 İçin Yaptığı Planları Açıkladı
Nintendo, Gamescom 2019 İçin Yaptığı Planları Açıkladı

Gamescom 2019 hızla yaklaşıyor ve Nintendo, kapalı kapılar ardında şov için neler planladıklarını açıkladı. ...

Etkileyici Bir Selfie Çekmek İçin 10 Şahane Uygulama
Etkileyici Bir Selfie Çekmek İçin 10 Şahane Uygulama

Çektiğiniz selfie'lerin daha iyi olabileceğine inanıyorsunuz ancak bunu nasıl ya da hangi araçla yapacağınızı bilmiyorsanız sizler için bir liste derledik. Listemiz aracılığıyla...

SolarWinds hackerlar’ı Microsoft’un kaynak koduna erişti 2021
SolarWinds hackerlar’ı Microsoft’un kaynak koduna erişti 2021

Dünyaca tanınmış işletim sistemi Microsoft, korsanların saldırısıyla karşı karşıya kaldı. SolarWinds Microsoft kaynak koduna ulaşırken, konuyla alakalı şirketten izah geldi....