Minecraft’ın 4K Grafik Paketi Güncellemesi Resmen İptal Edil

Minecraft için 2 yıl önce geliştirici şirket Mojang tarafından duyurulan "The Super Duper Graphics Pack" isimli 4K grafik modu resmen iptal edildi.


2 yıl önce Mojang, Minecraft’ın "Super Duper Graphics Pack" isimli bir güncelleme alacağını duyurmuştu. Bu güncellemenin 2017’nin sonbahar aylarında gelmesi planlanıyordu ve 4K çözünürlük desteği getireceği belirtiliyordu ancak ondan sonraki süre boyunca Mojang, bu güncelleme hakkında tek bir kelime söylemedi.

Bugün içerisinde şirket sessizliği bozdu. Minecraft’ın resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre Super Duper Graphics Pack güncellemesi resmen iptal edildi. Sitedeki açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Super Duper, Minecraft’a yeni bir soluk getirecek bir projeydi ancak maalesef güncelleme, bütün platformlara uyarlamak gibi fazla teknik işler gerektiriyordu.”

4K güncellemesi olmasa da görüntüde iyileştirme yapılacak:

minecraft

Açıklamada da belirtildiği gibi grafiksel güncellemenin iptalinin ana nedeni, bunun çeşitli platformlarda uygulamada problem olması. Mojang, paketin aygıtlar arasında nasıl performans gösterdiğinden memnun olmadığını belirtti. Bu nedenle güncelleme de iptal olmuş oldu.

Mojang’in dediğine göre 4K çözünürlük içeren bir mod olmasa da oyuna yeni bir görünüş içeren güncelleme gelecek. Minecraft, şu anda 10 yaşından büyük bir oyun ve bazı bölümlerinin grafiksel olarak yeniden tasarlanmaya kesinlikle ihtiyacı var.

Uzun bir süredir Super Duper Graphics Pack güncellemesini bekleyen kullanıcılardan gelecek olan tepkiler ise şimdiden tahmin edilebiliyor. Özellikle ülkemizde geniş bir oyuncu kitlesine sahip oyuna gelecek yeni iyileştirmenin oyuncuların gönlünü alıp alamayacağını önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz.




Amazon, Arapça Dil Desteğine Sahip Amazon.AE'yi Başlattı
Amazon, Arapça Dil Desteğine Sahip Amazon.AE'yi Başlattı

Amazon, Birleşik Arap Emirlikleri için e-ticaret platformunu oluşturdu. Amazon.AE, hem Arapça dilini destekliyor hem de bölgenin kültürel değerlerini yansıtan içerikler bulunduruyor. ...

League of Legends'a 5 Yeni Kostüm Geliyor (Video)
League of Legends'a 5 Yeni Kostüm Geliyor (Video)

League of Legends'a getirilmeye hazırlanılan kostüm paketleri için bir tanıtım videosu hazırlandı. Kostümlerle ilgili olarak herhangi bir bilgi vermeyen Riot Games, videoda gizlenen bir...

FIFA Street, FIFA 20 ile Geri Dönüyor
FIFA Street, FIFA 20 ile Geri Dönüyor

EA, FIFA 20’ye FIFA Street benzeri bir mod ekleyeceğini açıkladı. Modun ismi Volta olacak ...