Nvidia, RTX Teknolojisini Kullanarak Ay'a İnişi Modelledi

Nvidia, yeni teknolojisi RTX'i kullanarak Ay'a iniş görsellerini yeniden canlandırdı. Görselleri renklendiren ve çözünürlüğü yükselten Nvidia, görüntülerin gerçekçiliğini onaylamak için de deneyimli bir uzmanın yardımını almayı ihmal etmedi.


İnsanlık tarihini değiştiren uçuş 16 Temmuz 1969 yılında gerçekleşti. 20 Temmuz 1969 tarihinde Ay'a iniş yapan Apollo 11, birçok kişinin hayalini dahi kuramadığı bir görevi başarıyla tamamlayarak 24 Temmuz 1969 tarihinde Dünya'ya başarılı bir şekilde iniş yaptı.

İnsanlık tarihinin en büyük başarılarından birinin 50. yıldönümü için gerçekleştirilen kutlamalar son derece heyecanlı bir şekilde devam ederken Nvidia, yıllar önce çekilen görüntüleri bugün çekilmiş gibi göstermek için RTX teknolojisini kullandı.

apollo 11

O zamanın teknolojisi sebebiyle siyah beyaz ve kumlu olan görüntüler, Nvidia'nın oyunlarda çığır açan teknolojisi RTX kullanılarak canlandırıldı. Ay aracı, Ay yüzeyi ve Neil Armstrong'un kıyafeti üzerindeki ışıklar yansıtılarak gerçekçi bir görüntü elde eden Nvidia, bu görüntüleri paylaştı.

nvidia

Bitmiş görüntüleri Apollo Ay Modülü şefi Buzz Aldrin'e sunan Nvidia, Ay'ı kendi gözleriyle görmüş olan Buzz Aldrin'in ilgisini çekmeyi başardı.

rtx

Dünya üzerindeki kişilerin Ay yüzeyini kendi gözleriyle görme olasılığının oldukça düşük olduğu da göz önünde bulundurulduğu zaman Nvidia'nın RTX sunumunun görülebilecek en gerçekçi sunum olduğunu söyleyebiliriz.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Kelime Dağarcığı Geliştirme Adına Her şey 2021
Kelime Dağarcığı Geliştirme Adına Her şey 2021

Kelime dağarcığı geliştirme için google’da arama yapıyorsanız şayet kelime dağarcığının ne manaya geldiğini bilmeniz gerekiyor. Bir ferdin kendisini en iyi izahı için...

Android'de SMS'le Yayılan Bir Fidye Yazılımı Tespit Edildi
Android'de SMS'le Yayılan Bir Fidye Yazılımı Tespit Edildi

ESET'teki siber güvenlik uzmanları, Android cihazlara SMS yoluyla yayılan bir fidye yazılımını tespit etti. Kişinin rehberindeki herkese mesaj gönderdikten sonra cihazdaki tüm verileri...

Epic Games, Oluşan Gizlilik Endişelerine Cevap Verdi
Epic Games, Oluşan Gizlilik Endişelerine Cevap Verdi

Kullanıcılarının verilerine izin almadan erişen Epic Games, tutulduğu eleştiri yağmurundaki soruları yanıtladı. ...