Google, Arama Motorunu Daha Akıllı Hale Getiriyor

Arama ve teknoloji devi Google, arama motorunun özelliklerini geliştirmeye devam ediyor. Şirket, bir yıldır üzerinde çalıştığı teknolojiyi arama motoruna uygulayarak, sorulan soruları tam anlamıyla anlayabilmesini sağlayacak.


Yeni bir şey öğrenmek istediğimizde ya da bir sorunun cevabını almak istediğimizde başvurduğumuz kaynaklardan bir tanesi de mutlaka Google oluyor. Bunun farkında olan teknoloji devi de bizlere sunduğu bu hizmetini bir adım daha geliştirmeye hazırlanıyor.

Google, yaptığı duyuruda arama motorunun normal soruları da anlayabileceğini açıkladı. Şirket, bunu gerçekleştirmek için ilgili kelimeleri anlayabilen bir makine öğrenmesi teknolojisi kullanacak.

Google’ın yeni teknolojisi

Google

Google’ın arama motorunda hayata geçireceği teknoloji bir senedir test aşamasında bulunuyor. Bu teknoloji, cümle içerisinde bulunan tüm ilgili kelimeleri hedef alıyor. Mekanizma öncesinde ve sonrasında gelen kelimeyi analiz ederek sorunun tam anlamını anladığından emin oluyor ve buna göre cevaplar sunuyor.

Google, şu an tek kelimeleri anlayarak işlem yürütüyor. Yani aradığınız cevabı bulmanız için tamamen anlamlı bir cümle oluşturmanız gerekmiyor. Araştırmak istediğiniz şeydeki önemli kelimeleri yazarak öğrenmek istediğiniz şeyle ilgili bilgi alabiliyorsunuz.

Şu an da oldukça iyi sonuçlar veren bu mekanizma her zaman için yeterli seviyedeki verimliliği veremeyebiliyor. Yazdığınız cümleyi tamamen anlama özelliğinden sonra Google aramalarından çok daha verimli sonuçlar alınabilecek.




iPhone 11'in Teknik Çizimleri Ortaya Çıktı
iPhone 11'in Teknik Çizimleri Ortaya Çıktı

Benjamin Geskin, iPhone 11'in asimetrik tasarımıyla çok tartışılacak arka kamera tasarımına ait teknik çizimleri paylaştı. ...

YouTube Gizliliğinizi Artırmak İçin 3 Kullanışlı Tüyo
YouTube Gizliliğinizi Artırmak İçin 3 Kullanışlı Tüyo

İnternet çağında bilgilerimizi gizlemek fazlasıyla zor. Bilgilerimizi farkına varmadan belirli yerlerle paylaşabildiğimiz gibi, kişisel olarak hiçbir veri girişi yapmasak da hakkımızda...

Android Q, Google'ın Kronik Sorununu Hatırlatıyor
Android Q, Google'ın Kronik Sorununu Hatırlatıyor

Nasıl bir Android deneyimi yaşayacağınız, sahip olduğunuz telefona göre değişiklik gösterebilir. Bu durum Android Q'da daha beta sürümü yüklerken kendini gösteriyor. ...