Android'in 'Gelmek Bilmeyen Güncelleme' Sorunu Çözülemiyor

Android, dünyanın en popüler mobil işletim sistemi olarak yerini koruyor. Ancak Google, hala Android’in yeni sürümlerinin kullanıcılara ulaştırılması sorununu kalıcı olarak çözebilmiş değil.


Google, dünyanın en fazla kullanılan işletim sistemi olan Android’in güncellemelerinin kullanıcılara ulaştırma sorununu bir türlü kalıcı olarak çözemedi. Google, Eylül ayında Android 10’u piyasaya sürdüğünde, 2 milyar Android kullanıcısından sadece yüzde 22.6’sının Android 9.0’ı kullandığını açıklamıştı. 

Android Pie’ın bu kullanım oranı, önceki sürümlerin kullanım oranlarına göre önemli bir gelişmeye sahip. Zira Android 9 (Pie) piyasaya sürüldüğünde Android 8’in (Oreo) kullanım oranı yüzde 8.9’du. Ancak Android Pie’ın Oreo’ya karşılık yükselmiş olan kullanım sayısı da yeterli değil. 

Google, Android’in akıllı telefonlarda daha hızlı bir şekilde güncellenmesi için Treble Projesi’ni geliştirdi. Treble Projesi ile üçüncü taraf üreticilerin telefonlarının en yeni ve en iyi yazılıma ulaşabilmesi amaçlanıyor.

android pie kullanım

Treble Projesi ile oranlar yüzde 22.6’ya çıkmış olmasına rağmen, oranı iOS’le karşılaştırdığımızda sayılar daha az etkileyici hale geliyor. Apple, iOS’in yeni sürümünü piyasaya sürdüğünde milyonlarca iPhone kullanıcısı aynı anda sürüme ulaşabilir durumda oluyor. Apple, 15 Ekim’de yaptığı bir açıklama ile tüm iPhone’ların yüzde 50’sinin iOS 13’ü kullandığını açıkladı. 

Google, Android 10 kullanma sayılarını henüz açıklamadı. Ancak oranın rakiplerinden daha yüksek olmadığı kesin. Ama bu durum Google için tam anlamıyla olumsuz bir tabloyu oluşturmuyor. Google, geçtiğimiz günlerde Asus, LG, Motorola, OPPO, Realme, Samsung, Sharp, Sony, Transsion ve Vivo telefonların Android 10 güncellemesini bu yıl içinde alacağını açıklamıştı. 

google android

Google’ın açıkladığı üreticilerin hangi telefonlarının Android 10 güncellemesini alacağı belli değil. Yine de artık daha fazla telefonun kısa bir süre içerisinde Android 10’a ulaşacağı kesinleşmiş oldu. Daha şimdiden Samsung, Galaxy S10 ve Note10 için Android 10 beta sürümlerini yayınladı

Samsung’un ardından Google’ın ismini açıkladığı diğer üreticilerin de Android 10’u telefonları için yayınlaması bekleniyor. Dünyanın en fazla kullanılan mobil işletim sistemi olan Android, bu dağıtım sorununu çözdüğü koşullarda rakiplerine daha büyük bir üstünlük sağlayabilir.




200 TL Altına Alabileceğiniz 13 Bluetooth Hoparlör
200 TL Altına Alabileceğiniz 13 Bluetooth Hoparlör

Bluetooth hoparlörler birçok durumda hayat kurtaran cihazlar olsa da kaliteli ve ucuz olan Bluetooth hoparlörleri bulmak fazlasıyla kolay olmayabiliyor. Biz de sizler için hem tasarım hem de...

YouTube Yorumları İçin Kullanışlı Chrome Eklentisi
YouTube Yorumları İçin Kullanışlı Chrome Eklentisi

YouTube'da insanların eksikliğini çektiği tasarım bir Chrome eklentisi ile kullanıcılara sunuldu. Ücretsiz olan eklentinin kullanımı çok basit. ...

Samsung Galaxy Buds Pro akıllı ANC, 360 Ses, Otomatik Geçiş ve daha fazlasıyla piyasaya sürüldü 2021
Samsung Galaxy Buds Pro akıllı ANC, 360 Ses, Otomatik Geçiş ve daha fazlasıyla piyasaya sürüldü 2021

Sayısız sızıntıdan sonra, Samsung nihayet 2021’deki ilk Galaxy Unpacked etkinliğinde Galaxy Buds Pro TWS’yi tanıttı. Bu etkinliğin ana yıldızı, Galaxy S21 / Galaxy S21 + ve Galaxy...