VPN Servisleri, Sosyal Mecradaki Endişelerinizi Gideriyor

Yeni yapılan araştırmalara göre sosyal mecralardaki davranışlarınız, bulunduğunuz yere göre değişiyor.


Donald P. Bellisario İletişim Kolejindeki bir araştırma ekibi tarafından yapılan araştırmada, insanların sosyal mecrada sergiledikleri davranışlar 4 başlık altında kategorize edilmiş: etik olmayan davranış, etik davranış, finansal bilgilerin açıklanması ve kişisel bilgilerin açıklanması.

Araştırmacılar bir kafeterya, bir üniversite ve bir evdeki çevrimiçi davranışlarını incelemek adına Amazon Mechanical Turk’den ücretli gönüllüleri bünyesine kattı. Gönüllülerin bir kısmı VPN servisi kullanırken bu davranışları sergiledi.

Tabii ki sonuçlar tahmin edebileceğiniz gibi oldu: VPN servisi kullanan kişiler, asıl konumları bulunamayacağından dolayı sosyal mecrada etik olmayan davranışlar sergiledi ve bilgilerini kolayca paylaşabildi. Diğer gönüllüler ise konumları bilindiğinden dolayı her hamlelerinde daha tedirgin davrandı ve internet siteleriyle bilgilerini kolay kolay paylaşmadı.

Araştırmanın sonuçları, VPN sağlayıcısı NordVPN’in İngiltere’deki reklam endüstrisi için regülatörler tarafından eleştirildikten sonra geldi. Sonuç olarak; kamuya açık Wi-Fi’nin insanları güvensiz hissettirdiği ve bilgilerini paylaşmadıkları kanıtlanmış oldu.




Yapay Zeka, Müzik Endüstrisine de El Attı
Yapay Zeka, Müzik Endüstrisine de El Attı

Yapay zeka, müzik endüstrisinin en maliyetli alanlarından biri olan masteringe de el attı. ...

Kamala Khan, Marvel's Avengers'da Başrol Olacak
Kamala Khan, Marvel's Avengers'da Başrol Olacak

Uzun bir süredir üzerinde uğraşılan ve heyecanla beklenen Marvel's Avengers oyunu neredeyse piyasaya sürülmeye hazır bir hale geldi. ...

Twitter Artık 2FA İçin Telefon Numarası İstemeyecek
Twitter Artık 2FA İçin Telefon Numarası İstemeyecek

Twitter, yıllar önce hizmete sunduğu iki faktörlü kimlik doğrulama özelliği için telefon numarasının kaydedilmesini zorunlu olarak belirtiyordu. Artık uygulamadaki iki faktörlü kimlik...