Google+, Google Currents Adıyla Kurumsal Olarak Geri Dönüyor

Google, sosyal medya platformu Google+'ı bu ayın başında sonlandırmış olsa da kod tabanını hala saklıyor. Google+, emekliliğini yine aynı kod tabanını kullanan fakat kurumsal odaklı bir sistem olan Google Currents'ta geçirecek.


Sosyal medya tarafında istediğini bulamayan Google, Google+'ı kapatmak zorunda kalmıştı. Milyonlarca dolar yatırım yaptığı sistemi tamamen silmek istemeyen yazılım devi, Google+'ı kurumsal olarak düzenleyip yeniden isimlendirmeye karar verdi. Google Currents adını alacak olan platform, Facebook Workplace ve Microsoft Yammer ile rekabet edecek.

Google Currents,  şu anda sadece G Suite yöneticilerinin izin isteyerek ulaşabildiği bir beta programı olsa da gelecekte de çok farklı olmayacak. Kurumsal odak, yalnızca G Suite müşterilerinin kullanabileceği anlamına geliyorken Google, paylaştığı blog gönderisinde durumu şöyle açıklıyor: "Google Currents, insanların kuruluşunuzda anlamlı tartışmalar ve etkileşimler yapabilmelerini sağlayarak herkesin birbirini tanımasına yardımcı olurken liderlerin çalışanlarıyla bağlantı kurmasına fırsat veriyor."

Hangouts Chat'ten sonra Google'ın en büyük kurumsal iletişim sistemi olacak olan Currents; Hangouts Chat'te olduğu gibi Gmail, Takvim, Dokümanlar ve Drive gibi uygulamalarla da elbette oldukça uyumlu çalışıyor. Google'ın buradaki düşüncesi tam olarak "Özel Gmail hesabı için ödeme yapıyorsunuz, o sırada ekstra para vermeden sosyal medyamızı da kullanın" şeklinde.

Facebook'un tehdit olarak görülmeye başladığı zamanlarda -2011 yılında- kullanıma açılan Google+, platform çok kullanılmayınca diğer Google hizmetlerinin kullanılabilmesi için zorunlu hale getirilmişti. Yine de beklenilen başarıya ulaşamayan platformdan bu yüzden yavaş yavaş vazgeçilmeye başlanmış; platform bu ayın başında da komple kapatılmıştı.




Microsoft, Mobil Dünya Kongresi 2019'a Katılacağını Açıkladı
Microsoft, Mobil Dünya Kongresi 2019'a Katılacağını Açıkladı

Microsoft'un MWC 2019'a katılacağını açıklaması, uzun süredir Surface Phone bekleyenleri fazlasıyla heyecanlandırdı. Peki Microsoft gerçekten de böyle bir cihaz tanıtacak mı? ...

Epic Games, Steam'e Resmen Savaş İlan Etti
Epic Games, Steam'e Resmen Savaş İlan Etti

Oyun dünyasında bazı olaylar yaşanır ki üzerine herhangi bir açıklama yapılmasa da çok şey anlatır. Bugün yaşanan gelişmeler, Epic Games'in Steam'e topyekün savaşının başlangıç...

Madem GPU’lar Daha Hızlı, Neden Hâlâ CPU’ları Kullanıyoruz?
Madem GPU’lar Daha Hızlı, Neden Hâlâ CPU’ları Kullanıyoruz?

Bilgisayarlarımızın, akıllı telefonlarımızın işlem merkezlerinin gücü her geçen gün artıyor. Grafik İşlemci Ünitesi (GPU) ve Merkezi İşlem Birimi (CPU) olarak bildiğimiz iki temel...