Windows 10'un Yeni Takvim Tasarımı İşte Böyle Olacak

Microsoft'un Takvim uygulaması için oluşturduğu yeni tasarım ortaya çıktı. Mevcut Takvim tasarımından çok da uzaklaşmayan Microsoft, yeni tasarımda hem görselliği biraz daha artırmış hem de uygulamayı biraz daha derli toplu bir hale getirmiş durumda.


Teknoloji devi Microsoft'un son işletim sistemi olan Windows 10'la ilgili çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Her ne kadar şirket, her yeni güncellemesinde yeni bir sorun yaratıyor olsa da özellikle de tasarımsal değişiklikler pek çok kullanıcının hoşuna gidiyor.

Microsoft'un yeni tasarım değişikliğiyse Takvim uygulamasıyla ilgili olacakmış gibi görünüyor. Windows 10 ve Windows 10 Mobile'la ilgili çalışmalar yürüterek yeni özellikleri Twitter üzerinden duyuran "Aggiornamenti Lumia" tarafından ortaya çıkarılan yeni tasarım, Takvim uygulamasını biraz daha şık bir hale getirirken işlevselliği de artırıyor.

Windows 10 Takvim

Windows 10'un mevcut takvim uygulaması yukarıdaki gibi görünüyor. Sol tarafta bulunan menü bölümünde bir arka plan bulunuyor ve bu arka plan değiştirilebiliyor. Uygulamanın geri kalan bölümünde de takvim bölümünün değiştirilebildiği geniş bir yapı bulunuyor. 

Aggiornamenti Lumia tarafından paylaşılan ekran görüntüsüne göre Microsoft, tasarımda görselliği biraz daha ön plana çıkarıyor ve takvim görünümünün değiştirilmesini sağlayan gün, hafta, ay ve yıl gibi seçenekleri tek bir buton altına toplamış gibi görünüyor. Takvim'in sol tarafında bulunan ve aylık takvimi gösteren menüyse hem biraz daha genişletilmiş hem de sadeleştirilmiş durumda. 

Karşınızda Takvim'in yeni tasarımı

Takvim yeni tasarım

Özelliğin kullanıma ne zaman sunulacağı henüz bilinmiyor ancak ilerleyen dönemlerde bu yeni tasarımın "Windows Insider" kullanıcılarına sunulması bekleniyor. Yapılacak testlerin ardındansa Takvim uygulamasının yeni tasarımı, tüm kullanıcıların hizmetine sunulacak.




Google Chrome Ekibi Yeni Özellikleri Test Ediyor
Google Chrome Ekibi Yeni Özellikleri Test Ediyor

Google Chrome geliştirici ekibi, sekmeleri gruplandıran ve kaydeden, kaydettiği bu grupları daha sonradan tekrar erişilebilir kılan bir özelliği test ettiğini duyurdu. Bu özellik Google...

Windows 10 Hesap Makinesi GitHub'da Açık Kaynaklı Yayınlandı
Windows 10 Hesap Makinesi GitHub'da Açık Kaynaklı Yayınlandı

Microsoft, bağımsız geliştiricilerin de kullanıcı deneyimine katkıda bulunabilmesi için Windows 10 hesap makinesini GitHub'da açık kaynaklı olarak paylaştı. ...

Söylenti: Apple, iOS 13'te iPad'lere Fare Desteği Sunacak
Söylenti: Apple, iOS 13'te iPad'lere Fare Desteği Sunacak

WWDC 2019'da teknoloji dünyasına birçok yenilik sunması beklenen Apple, iOS 13 ile birlikte iPad'lere fare desteği sunabilir. MacStories'ten Federico Viticci'nin söylemiyle ortaya çıkan...