Apple, Yeni iPhone'larda Askeri Sınıf Güvenlik Sağlayacak

Apple'ın yeni nesil iPhone'lar için geliştirdiği ekrana gömülü parmak izi teknolojisine ait patentler, ABD Marka ve Patent Ofisi tarafından yayınlandı. Böylece Apple'ın yeni iPhone'lar için planları ortaya çıkmış oldu.


Android telefon üreticileri bir bir fiziksel parmak izi tarayıcılardan ekrana gömülü parmak izi tarayıcılara geçiş yaparken Apple, yaklaşık bir buçuk yıl önce tanıttığı iPhone X ile birlikte parmak izi teknolojisine veda etmiş ve Face ID ile birlikte yüz tanıma teknolojisine geçiş yapmıştı. Face ID, Touch ID’ye göre daha sezgisel bir teknoloji olduğundan kullanıcılar tarafından fazlasıyla sevildi ancak Apple, Touch ID’yi tamamen mazide bırakmış değil.

Patently Apple tarafından ortaya çıkarılan yeni bir patent, Cupertino merkezli şirketin Android rakipleri gibi ekrana gömülü parmak izi tarayıcı teknolojisi üzerinde çalıştığını ve Face ID’nin yanına bir Touch ID seçeneği ekleyeceğini gösteriyor. Üstelik Apple’ın ekranın altına yerleştireceği iğne delikli kameralar sayesinde mümkün olacak bu teknoloji ekranın küçük bir alanını değil, neredeyse tamamını kaplayacak.

Apple, patent çizimlerinin yanı sıra bir prototipe ait görüntüleri de patent dosyaları arasına eklediğinden teknolojinin nasıl çalışacağı konusunda oldukça detaylı bilgilere sahip olduğumuzu söyleyebiliriz. Yine de bizim gibi son kullanıcılar için önemli olan nokta teknolojinin nasıl çalıştığı değil var olup olmadığı. Peki Apple, Face ID’ye geleceğin teknolojisi derken neden ekrana gömülü parmak izi tarayıcılara ilgi duymaya başladı?

Face ID, yeterince stabil çalışıyor ve Apple kullanıcıları tarafından beğeniliyor olsa da pek de çok kullanıcı Face ID’ye alternatif bir kilit açma yöntemi olmasını istiyor. Daha da önemlisi Apple, mobil ödeme gibi önemli konularda Face ID + Touch ID kombinasyonu sağlayarak askeri seviye bir biyometrik güvenlik sağlayabilir. Apple’ın halihazırda pasaportları değiştirmek istediğini de düşünürsek bu seviye bir biyometrik güvenliğe ihtiyaç olacaktır. Yine de Apple'ın Touch ID teknolojisini 2019 model iPhone'larla birlikte geri getirmeyeceğini belirtelim.




OnePlus Nord, tonlarca düzeltmeyle OxygenOS Açık Beta 2 güncellemesini alıyor 2021
OnePlus Nord, tonlarca düzeltmeyle OxygenOS Açık Beta 2 güncellemesini alıyor 2021

Bu ayın başlarında, OnePlus Nord ilk Açık Beta aktüellemesini aldı . Bu yapı bu arada telefon için ilk halka açık OxygenOS 11 ( Android 11 ) yapısıydı . Şimdi, yalnızca bir...

Redmi Note 8 Pro’nun İç Donanımı Ortaya Çıktı
Redmi Note 8 Pro’nun İç Donanımı Ortaya Çıktı

Akıllı telefonların parçalarına ayrılması çoğu zaman telefonun ilginç yönlerini ortaya çıkarmıştır. Redmi, Weibo üzerinde Redmi Note 8 Pro’nun parçalarına ayrılmış halini...

Google, Chrome'un Sekme Sistemini Yeniliyor
Google, Chrome'un Sekme Sistemini Yeniliyor

Dünya'nın en çok kullanılan internet tarayıcısı Google Chrome, sekmeleri yönetme konusundaki kötü ününü ortadan kaldıracak yenilikler getiriyor. Ayrıca gelecek yenilikler arasında...