Instagram, TikTok'un Temel Özelliğini Kopyalamaya Çalışıyor

Instagram, en büyük rakibi TikTok'un popülaritesini kırmak istiyor. Çalışmalarını bu bağlamda yoğunlaştıran platform, şimdi yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik, TikTok'un temel özelliğini Instagram'a kazandıracak gibi görünüyor.


Dünyanın en popüler sosyal medya platformları arasına kısa bir süre içerisinde TikTok da katıldı. Bu platformun çok kısa bir süre içerisinde bu denli popüler olmasının altında hangi sebebin yattığı bilinmiyor ancak sevsek de sevmesek de TikTok her geçen gün biraz daha güçleniyor. Bu durumun doğal bir sonucu olarak da diğer sosyal medya platformları, TikTok'u kendilerine karşı bir tehdit unsuru olarak görüyorlar.

Bu bağlamda TikTok'u kendisine risk olarak gören en önemli platform, Instagram. Çünkü Facebook'un sahip olduğu bu platformda da videolar çok önemli bir unsur. Hal böyle olunca da Instagram'ın TikTok'un gardını kırmak için bir şeyler yapması gerekiyordu ve görünen o ki Instagram, kısa bir süre içerisinde TikTok'un en temel özelliklerinden bir tanesini kopyalayacak.

Instagram

Instagram şu sıralar, yeni bir video editleme modu üzerinde çalışıyor. Instagram'ın üzerinde çalıştığı bu özellik, Jane Manchun Wong isimli bir yazılım mühendisi aracılığıyla ortaya çıkartıldı. Wong, bir süredir uygulamaları tersine mühendislik yöntemleri ile araştırıyor ve uygulamaların yeni özelliklerini ortaya çıkarıp kamuoyu ile paylaşıyor. Dolayısıyla Wong'un yeni açıklamaları, Instagram'ın yeni özelliğinin doğru olma olasılığını maksimum seviyelere taşıyor.

Instagram geliştirici ekibinin üzerinde çalıştığı yeni özellik, aslında TikTok'un temelini oluşuyor. Şöyle ki; bu özellik kullanıma sunulduktan sonra Instagram kullanıcıları, çeşitli videolar oluşturabilecekler ve bu videoları tıpkı TikTok da olduğu gibi editleyebilecekler. Kullanıcılar bu özellik sayesinde videolarının hızlarını değiştirme, AR efektleri gibi özellikler ekleyebilecekken birbirlerinin videolarına da dahil olabilecekler.

Instagram yeni özellik

Instagram'ın bu yeni özelliğinin ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor. Ancak bu konudaki görüşler, geliştirici ekibin bu özelliği çok da geciktirmeden kullanıma sunacağı yönünde. Çünkü başta Mark Zuckerberg olmak üzere tüm Facebook ekibi, TikTok'un popülaritesini kırmak konusunda fazlasıyla kararlı ve bu kararlarını bir an önce hayata geçirmek istiyorlar. Bakalım Instagram'ın bu yeni özelliği, tüketicileri TikTok'tan koparmaya yetecek mi?




Sony Bu Yıl Xperia 10 Ultra isimli bir telefon tanıtabilir
Sony Bu Yıl Xperia 10 Ultra isimli bir telefon tanıtabilir

Söylentilere göre Sony, bu yıl içerisinde Xperia 10 Ultra isimli yeni bir akıllı telefon tanıtacak. ...

Nvidia GeForce GTX 1650, Benchmark Testinde Ortaya Çıktı
Nvidia GeForce GTX 1650, Benchmark Testinde Ortaya Çıktı

Mart ayı içerisinde duyurulması beklenen oyun için tasarlanan grafik kartı Nvidia GeForce GTX 1650, bugün bir 3DMark testinde ortaya çıktı. Testin yapıldığı sistem, aynı zamanda bir...

Google Chrome'a Windows 10 Teması Geliyor
Google Chrome'a Windows 10 Teması Geliyor

Son dönemde Edge'in Chromium tabanlı olacak olmasıyla aradaki buzları eriten Microsoft ve Google, kullanıcıları sevindirecek bir yeniliğin yolunu açtı. ...