ChromeOS, iOS Cihazlarına USB Tethering Desteği Verecek

Chrome OS, çıktığı günden beri Apple’ın cihazlarına USB tethering desteğini sunmuyordu. Geliştirici ekip, yeni bir güncellemeyle iOS cihazlarına USB tethering desteğini sağlamayı düşünüyor.


Chrome OS, Google tarafından geliştirilen Linux tabanlı bir işletim sistemi. 7 Temmuz 2009 tarihinde duyurulan Chrome OS, 15 Haziran 2011 tarihinde Chromebook’un piyasaya sürülmesiyle birlikte ortaya çıktı. Çıktığı günden bu yana iOS cihazlarına USB tethering desteğini sunmayan Chrome OS, geliştirici ekibin kararıyla artık bu desteği vermeye başlayacak. 

USB Tethering, mobil cihazınızı bir modem gibi kullanabilmeniz anlamına geliyor. Normalde bunu USB kablonuz olmadan da yapabiliyorsunuz ancak bu olay hem daha az güvenilir oluyor hem de daha çok şarj yiyor. USB tethering desteği ise telefonunuzdaki internet bağlantınızı, telefonunuzu bir modemmiş gibi kullanarak USB kablosu ile bilgisayara aktarabilmenizi sağlıyor. Eğer şu anda ChromeOS kullanan bir cihaza iPhone ya da iPad bağlarsanız, sistemde yalnızca bir USB cihazının bağlandığı ve ethernet özelliklerine sahip olmadığını görürsünüz. ChromeOS’in bir sonraki güncellemesiyle gelecek tethering özelliği bu durumu tersine çevirecektir. 

Chromium Gerrit’te ‘Chrome Unboxed’ isimli kullanıcı tarafından “iPhone için USB tethering desteğini etkinleştir” yazan bir başlık açıldı. Bu başlık, özelliğin bir sonraki ChromeOS güncellemesiyle birlikte geleceğini doğrular nitelikte. 




Resident Evil 2 Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey
Resident Evil 2 Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Capcom'un yeniden yapımı Resident Evil 2, 3 gün sonra oyuncuların beğenisine sunulacak. ...

Galaxy Note10'un 'Adamlar Yapmış' Dedirten Konsept Görseli
Galaxy Note10'un 'Adamlar Yapmış' Dedirten Konsept Görseli

PhoneArena, Galaxy Note10 hakkında çıkan söylenti ve sızıntılardan yola çıkarak cihazın 3D konsept tasarımı oluşturdu ve çevrimiçi olarak yayınladı. ...

Vestel Venus E4 Satışa Çıktı: İşte Fiyatı
Vestel Venus E4 Satışa Çıktı: İşte Fiyatı

Vestel'in uygun fiyatı ve özellikleri ile ön plana çıkan akıllı telefonu Venus E4 resmen satışa sunuldu. ...