PUBG Mobile, Dünyanın En Hızlı Büyüyen Mobil Oyunu Oldu

Geçtiğimiz ay 156 milyon dolar gelir elde eden PUBG Mobile, en hızlı büyüyen mobil oyunu ünvanını ele geçirdi.


PUBG Mobile şu anda dünyanın en popüler mobil oyunu ve 100 milyondan fazla aktif kullanıcısı var. Aynı zamanda da dünyanın en çok gelir elde eden oyunu olan PUBG Mobile, 146 milyon doları aşan bir gelire sahip.

Oyunun kazancı yalnızca oyun içi satın almalardan gelmiyor. Çin’in kendine özel yeniden markası Game For Peace’ten de geliyor. Çinli brokerlik firması Great Wall Securities, PUBG Mobile’ın 76, Game For Peace’in ise 70 milyon dolar gelir elde ettiğini hesapladı. Bunlar elbette ki kesin sayılar değil ancak gerçeğe çok yakın tahminler.

Game For Peace, teknik olarak daha az kanlı olan bir PUBG Mobile oyunu ve ölen karakterler, kalkıp el sallayarak haritadan çıkıyorlar. Ayrıca oyun içi ortam çok daha Çin vatanseveri şekilde düzenlenmiş durumda. Çinli yetkililer, Tencent’in PUBG Mobile’ı bizim bildiğimiz haliyle ülkede yayınlamasına izin vermemişti. Aşağıdaki tweette bu durumu görebilirsiniz.

Çin pazarı, mobil oyun üreticileri için girmesi çok kolay bir pazar değil. Ülkenin resmi kurumları, oyunların yozlaştırıcı ve sosyal yapıyı bozan şeyler olduğunu düşünüyor ve ağır kısıtlamalar uyguluyorlar.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Kağıttan Hafif: Xiaomi Mi Notebook Air Sadece 1,07 KG
Kağıttan Hafif: Xiaomi Mi Notebook Air Sadece 1,07 KG

Xiaomi'nin 26 Mart'ta piyasaya süreceği Mi Notebook Air rekor bir ağırlıkla geliyor. ...

Valve: Half-Life 3 Geleceğini Söyleyen e-Posta Sahte
Valve: Half-Life 3 Geleceğini Söyleyen e-Posta Sahte

Valve News Network'un yayınladığı video ile birlikte Half-Life 3'ün beş yıl içinde geleceğine dair bir beklenti oluşmuştu. Fakat Valve'ın bu umutları kırması uzun sürmedi. ...

Gelecek Hakkında Büyük Bir İpucu Veren Oyun: Gods Unchained
Gelecek Hakkında Büyük Bir İpucu Veren Oyun: Gods Unchained

Günümüz finansal teknolojileri bireysel ve toplumsal “aidiyet” koşullarını yeniden şekillendiriyor. Yu-Gi-Oh, Pokemon ya da eski futbolcu kartlarını hatırlıyor musunuz? Şimdi onların...