AFAD, Milli E-Postayı Kullanan İlk Kurum Oldu

Turkcell tarafından geliştirilen e-posta servisini kendi bünyesine entegre eden ilk kurum, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) oldu.


Son yıllarda hemen her alanda yoğun bir yerlilieştirme ve millileştirme çalışması devam ediyor. Bu çalışmalar savunma sanayi, bilişim ve katma değeri yüksek olan alanlara odaklanmış durumda. Turkcell de bu çalışmalar kapsamında yerli ve milli bir e-posta sistemi geliştirdi. Bu e-posta sistemini kullanmaya başlayan ilk devlet kurumu ise İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD oldu. AFAD’ın toplam üye sayısının 7000 olduğu belirtiliyor.

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Türkiye’nin verilerinin Türkiye’de kalması ve korunması misyonunda önemli bir adımı daha tamamladıklarını söyledi. Erkan, “Turkcell olarak, Türkiye’nin dijital ekosistemine katkı sunma hedefimiz doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. Kamu kurumlarına uçtan uca bilgi teknolojileri hizmeti sağlarken, yerli e-posta hizmetimizle, dijital servisler, arama motoru ve veri merkezleri çatısı altında, Türkiye’nin verisine sahip çıkıyoruz. Yerli e-posta sayesinde güvenli bir yurtiçi iletişim ağı kurulmuş oluyor.

En ileri teknolojiler ve açık sistemlerle geliştirilen e-posta hizmetini, kamu kurumlarında ilk olarak AFAD işbirliğiyle hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yerli e-postanın en büyük katkısı, verimizin Türkiye’de kalması, lisans maliyet yükünün düşürülmesi ve diğer kamu kurumlarına referans olacak anahtar bir proje olmasıdır” açıklamasında bulundu.




Snapchat, Yenilenmiş Android Versiyonunu Yayımladı
Snapchat, Yenilenmiş Android Versiyonunu Yayımladı

Uzun süredir haberlerini yaptığımız Snapchat'in Android için yenilenmiş versiyonu sonunda yayımlandı. ...

Mobil Oyunlar İçin Görüntülü Konuşma Uygulaması: Bunch
Mobil Oyunlar İçin Görüntülü Konuşma Uygulaması: Bunch

Türk bir geliştirici olan Selçuk Atlı, geliştirdiği mobil uygulamayla, oyuncuların Discord’da yaşadığı benzer bir deneyimi mobil oyunlar için de yaşamasını istiyor. Yatırımcılar...

Feminizm Nedir ?
Feminizm Nedir ?

Sevgili okuyucularımız bu makalemizde Feminizm görüşü hakkında detaylı bilgileri size aktaracağım. Feminizm Nedir? Feminizm’in Dalgaları, Feminizm’in Türleri, Feminizm’in Akımları...