Android Q, cihazınızda görüntülediğiniz videoların veya dinlediğiniz müziklerin kalitesini bir üst seviyeye çıkaracak. Video tarafından başlayacak olursak, bildiğiniz gibi HDR10+ desteği geliyor. Bu teknoloji ile birlikte ekranınızdaki görüntünün aynı gerçek hayattaki gibi renklere sahip olacağını söyleyebiliriz.
HDR10+ ile telefonunuzun ekranında dinamik profiller bulunacak. Bu da demek oluyor ki oynattığınız videonun her bir karesine göre cihazınızın ekranı şekillenecek. Bu sayede karanlık görüntülerde gürültü olmayacak, mavi renkler siyah ya da ‘Dur’ tabelaları itfaiye araçları ile aynı renkte gözükmeyecek. Yani aynı hem parlak bir gökyüzünü hem de karanlık bir ara sokağı mükemmel kalitede görüntüleyebileceksiniz. Video kalitenizi artıracak tek yenilik bu değil: Android Q, AV1 codec’ini destekleyecek. AV1 sayesinde videolar %20 daha az kaynak harcayarak yüksek kalitede görüntülenebilecek.
Ses kalitesine gelecek olursak Android Q’da Opus codec’i desteği bulunacak. Aynı diğer codec’lerde olduğu gibi kaynak dosyaları mükemmel kalitede kaydedilebilecek. Yani cihazınızdan çıkan ses mükemmel kalitede olacak.
Akıllı telefonlar, artık gelenekselleşen bilgisayardan veya televizyondan video izleme alışkanlıklarımızı değiştirdiği için Google’ın bu hamlesi, kullanıcılarını önemsediğinin büyük bir göstergesi. Google, Android telefonunuzu sevmeniz için elinden geleni yapmak istiyor ve daha iyi ses/görüntü kalitesi buna başlamak için harika bir yol.
Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.
Çinli teknoloji firmasının ocak ayının sonunda aldığı patente göre çok yakında ekrana gömülü iki kameraya sahip bir akıllı telefon görebiliriz. ...
Google, Android güvenlik güncellemesini bugün itibarı ile yayınladı. Bu güncelleme ile birlikte güvenlik sistemi modern hale gelirken Google Sesli Asistan’ın bazı özelliklerini de...
Birçok yeni mobil cihazda, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda bulunan eski 802.11ac Wi-Fi teknolojisi, 802.11ax ile değiştiriliyor ancak standartların üreticiler için mevcut olması,...