Android Q, Gelişmiş Ses ve Görüntü Kalitesi ile Gelecek

Android Q ile birlikte telefonunuzun daha iyi görüntü vermesine ve daha iyi ses kalitesine sahip olmasına yarayacak özellikler geliyor.


Android Q, cihazınızda görüntülediğiniz videoların veya dinlediğiniz müziklerin kalitesini bir üst seviyeye çıkaracak. Video tarafından başlayacak olursak, bildiğiniz gibi HDR10+ desteği geliyor. Bu teknoloji ile birlikte ekranınızdaki görüntünün aynı gerçek hayattaki gibi renklere sahip olacağını söyleyebiliriz.

HDR10+ ile telefonunuzun ekranında dinamik profiller bulunacak. Bu da demek oluyor ki oynattığınız videonun her bir karesine göre cihazınızın ekranı şekillenecek. Bu sayede karanlık görüntülerde gürültü olmayacak, mavi renkler siyah ya da ‘Dur’ tabelaları itfaiye araçları ile aynı renkte gözükmeyecek. Yani aynı hem parlak bir gökyüzünü hem de karanlık bir ara sokağı mükemmel kalitede görüntüleyebileceksiniz. Video kalitenizi artıracak tek yenilik bu değil: Android Q, AV1 codec’ini destekleyecek. AV1 sayesinde videolar %20 daha az kaynak harcayarak yüksek kalitede görüntülenebilecek.

Ses kalitesine gelecek olursak Android Q’da Opus codec’i desteği bulunacak. Aynı diğer codec’lerde olduğu gibi kaynak dosyaları mükemmel kalitede kaydedilebilecek. Yani cihazınızdan çıkan ses mükemmel kalitede olacak.

Akıllı telefonlar, artık gelenekselleşen bilgisayardan veya televizyondan video izleme alışkanlıklarımızı değiştirdiği için Google’ın bu hamlesi, kullanıcılarını önemsediğinin büyük bir göstergesi. Google, Android telefonunuzu sevmeniz için elinden geleni yapmak istiyor ve daha iyi ses/görüntü kalitesi buna başlamak için harika bir yol.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Samsung, Yeni Ekran Teknolojisinin Patentini Aldı
Samsung, Yeni Ekran Teknolojisinin Patentini Aldı

Samsung, yeni amiral gemisi telefonları Galaxy S11’lerde kullanacağı ekran teknolojisinin adını resmi olarak göstermiş olabilir. Güney Koreli üretici, bir ekran patenti aldı. ...

PAZARLAMA FİRMASI, CYBERPUNK 2077’Yİ TANITTIKTAN SONRA BREZİLYA’DA 75.000 ABD DOLARI PARA CEZASI ALDI 2021
PAZARLAMA FİRMASI, CYBERPUNK 2077’Yİ TANITTIKTAN SONRA BREZİLYA’DA 75.000 ABD DOLARI PARA CEZASI ALDI 2021

Brezilya’da CDPR için çalışan bir pazarlama şirketi, Sao Paulo şehri tarafından bir binada boydan boya bir Cyberpunk 2077 duvar resmi çizdiği için 75.000 dolar para cezasına...

Redmi Note 8 Pro'ya Android 10 güncellemesi geldi
Redmi Note 8 Pro'ya Android 10 güncellemesi geldi

Redmi Note 8 Pro için Android 10 güncellemesinin gecikmesi, bazı kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılansa da Redmi Note 8 Pro için Android 10 güncellemesinin gecikmesi, bazı...