iOS 12.3.1, Eski iPhone'ların Pil Ömrünü İyileştiriyor

Bir YouTuber tarafından yayınlanan teste göre Apple, iOS 12.3.1 güncellemesi ile birlikte eski iPhone modellerinin şarj sürelerinin belirgin bir şekilde iyileştiriyor.


Apple, mobil işletim sisteminde bulunan bazı hataları gidermek için geçtiğimiz hafta iOS 12.3.1 sürümünü yayınlamıştı. İlk bakışta güncelleme yalnızca hataları gideriyor gibi görünse de YouTuber iAppleBytes’ın paylaşmış olduğu test sonuçları, Apple’ın güncelleme ile birlikte eski iPhone modellerinin batarya sürelerinde hatırı sayılır bir iyileştirmeye gittiğini gösteriyor.

iAppleBytes, Apple’ın batarya süresini iyileştirdiğini daha açık bir şekilde göstermek için Geekbench 4 batarya testini sırasıyla iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 7 ve iPhone 8 modellerine uyguluyor. Tüm cihazların şarj süreleri hem birbirleriyle hem de iOS 12.3 ile çalışan sürümleriyle karşılaştırılıyor.

Test sonucunda görülüyor ki iOS 12.3.1 sürümü ile çalışan eski iPhone modellerinin şarj sürelerinde 14 dakika ile 18 dakika arasında bir uzama gerçekleşiyor. Yeni nesil iPhone diyebileceğimiz iPhone 8’de ise şarj süresinin yalnızca 1 dakika uzadığını görüyoruz. Ayrıca test sonuçları, cihazların şarj süreleriyle birlikte performanslarının da iyileştiğini gösteriyor.

Apple, iOS 12’yi yayınlarken mobil işletim sisteminin yeni sürümünün özellikle eski iPhone modellerinin performansını önemli ölçüde iyileştireceğini söylemişti. Çoğu iOS 12 kullanıcısı, şirketin bu vaadini gerçekleştirdiğini düşünüyor. Apple, yalnızca iOS 12’de değil, iOS 12’nin alt sürümlerinde de performans iyileştirmeye devam ediyor gibi görünüyor.




Android 11 güncellemesi alacak Motorola modelleri belli oldu 2020
Android 11 güncellemesi alacak Motorola modelleri belli oldu 2020

Gelecek sene piyasaya sürülecek hemen hemen tüm telefonlara güç verecek Android 11 aktüellemesi, şimdiden bir hayli telefona dağıtılmaya başlandı. Akıllı telefon yarışında...

League of Legends’in Mobil Versiyon Videosu
League of Legends’in Mobil Versiyon Videosu

YouTube’da Çince yayın yapan bir kanal, League of Legends oyununun mobil versiyonunu oynanırken video çekmeyi başardı. Hayran yapımı mı yoksa Riot’un çalışması mı olduğu bilinmeyen...

Türkiye’de de Satışa Çıkan Yeni Nesil iMac’ler Geldi
Türkiye’de de Satışa Çıkan Yeni Nesil iMac’ler Geldi

Apple, 8. ve 9. nesil işlemcilere sahip, büyük değişiklikler geçiren bilgisayarı iMac’leri satışa sürdü. ...