Android, Kablosuz Kulaklıklar İçin Yeni Özellikler Getiriyor

Google, Android uyumlu kablosuz kulaklar için birtakım yeni özellikler sunmaya hazırlanıyor. Yeni yayınlanacak güncelleme ile beraber kablosuz kulaklıkların şarj durumları en ince ayrıntısına kadar görülebilecek, kaybolan kulaklıklar "Cihazımı Bul" özelliğiyle bulunabilecek.


Son yıllarda gittikçe popülerleşen kablosuz kulaklıkların ilk patlaması, aslında 2016 yılında çıkan AirPods’lara dayanıyor. O tarihten bugüne kablosuz kulaklıklar, farklı farklı özellikler sunarak kulaklık piyasasında hatırı sayılır bir yer elde etti. Android, kablosuz kulaklıklar için yeni birtakım güncelleştirmeler yaparak kablosuz kulaklık kullanıcılarına daha verimli bir kullanım sunacak.

Android’deki Bluetooth Hızlı Eşleştirme özelliğine gelen yeni özellikler, kablosuz kulaklıkların bireysel pil ömürlerini okuyabilmeyi sağlıyor. Bu güncelleme ile beraber kablosuz kulaklıklarınızın her birinin pil durumlarını okuyabilecek hatta şarj çantasında kulaklıkları şarj etmek için ne kadar güç kaldığını görebileceğiz.

kablosuz kulaklık

Bu güncellemeye ek olarak Fast Pair ile birbirine bağlanan cihazlar, Android telefonunuzun içindeki "Cihazımı Bul" uygulamasında görülecek ve kaybolan kablosuz kulaklıklar kolayca bulunabilecek. Tüm bu özelliklerin hepsi, kulaklıkların kendi uygulamalarına ve Google Asistan ayarlarına eklenecek. Tabii ki bu güncellemelerden faydalanabilmek için cihazınız ile uyumlu bir kablosuz kulaklığa sahip olmanız gerekmekte.

Google, Bluetooth cihazı detayları özelliğini bu yıl Android Q ile getirecek ancak pil ömrü göstergeleri ve Cihazımı Bul desteği ne zaman gelecek henüz belli değil. Tüm bunların çalışması için uyumlu bir cihaza ihtiyaç bulunuyor. Google; Anker, JBL, Jaybird, 1More, LG ve Cleer gibi kulaklıkların Android ile tam uyumluluk listesine eklendiğini belirtti.

Google ile Apple’ın kablosuz kulaklık savaşında karşımıza daha birçok yenilik çıkacağı kesin. Google, Pixel kulaklıklarını güncellemeye devam ederken Apple ise 2020 yılında AirPods’larını yenileyebilir.




Qualcomm, Yeni Bir Akıllı Saat İşlemcisi Üzerinde Çalışıyor
Qualcomm, Yeni Bir Akıllı Saat İşlemcisi Üzerinde Çalışıyor

Qualcomm, WearOS cihazları için yeni bir yonga seti çıkarmayı planlıyor. Yeni çıkacak yonga seti, 12 nm’lik Cortex A53 CPU çekirdeklerini kullanacak ve 64 bit’i destekleyecek. ...

Damla Çentikli Xiaomi Mi 9'un Konsept Tasarımı Ortaya Çıktı
Damla Çentikli Xiaomi Mi 9'un Konsept Tasarımı Ortaya Çıktı

Akıllı telefon pazarının önde gelen oyuncularından biri haline gelen Xiaomi'nin yeni amiral gemisi Mi 9'un tasarımı, Weibo'da paylaşılan bir konsept çizim ile ortaya çıkarıldı. ...

Saf Android ile Gelen LG Q9 One - Fiyatı ve Özellikleri
Saf Android ile Gelen LG Q9 One - Fiyatı ve Özellikleri

LG, eski moda amiral gemisi özelliklere sahip yeni akıllı telefonu LG Q9 One'ı ülkesi Güney Kore'de düzenlenen lansman etkinliği ile duyurdu. ...