Bilgisayar Yapmayı Mümkün Kılan 10 Dolarlık PCB

Raspberry Pi gibi küçük, tek kartlık bilgisayarları elde taşınabilir bir bilgisayar haline getiren bu PCB, sadece on dolarlık fiyatıyla da göz dolduruyor.


Robotikte, çeşitli iş istasyonlarında ve daha pek çok alanda Raspberry’nin küçük, tek kartlı ve işi görecek seviyedeki bilgisayarları yeterli oluyor. Bu bilgisayarların sıkıntısı ise çalışmaları için güç kaynağını, klavyeyi, ekranı ve diğer şeyleri sizin takmanızın gerekmesi.

Her ne kadar zaman zaman masaüstü bilgisayar olarak kullanıldıklarını görsek de Raspberry Pi Zero W elde taşınabilen cihazlar için de iyi bir temel oluşturabiliyor. SnapOnAir Raspberry Pi Zero PCB, kendi elde taşınabilen bilgisayarınızı yapmanız için hazır devre kartı ve 2.8 inçlik LCD ekranla geliyor. Ekran ve kart ayrı ayrı satılıyor.

Proje hakkında daha fazla bilgi almak için ise üreticilerin Facebook grubunu, Twitter’i ya da GitHub’ını takip edebilirsiniz.

Kart, genel olarak ekranları, RF alıcısını, dijital mikrofonu, titreşimi, USB bağlantısını ve tuşları takabileceğiniz bir yapıya sahip ve iletişim cihazları oluşturmayı destekliyor.

Son güncellemelere göre karta bir harici batarya eklemek de mümkün, böylece gerçek anlamda yanınızda taşıyabileceğiniz bir cihaz üretebiliyorsunuz. Yine de bu bilgisayarı cebinizde taşıyacaksanız üç boyutlu baskı ile bir kalıp yaptırmanız faydanıza olacaktır.

1 GHz tek-çekirdek işlemci, 512 MB RAM, microSD kart hafızaya sahip olan Raspberry Pi Zero, piyasadaki en güçlü mini bilgisayar sayılmaz ancak kendi üstünde Wi-Fi, Bluetooth ve Raspberry Pi uyumlu donanım ve yazılım desteğine sahip en ucuz cihazlar arasında yer alıyor. Açık kaynak kodlu iletişim cihazları için gereken modern yapıya ve işlem gücüne de fazlasıyla sahip.

Ürünü aldığınızda elinize tamamlanmış bir cihaz gelmiyor, daha ziyade kendi birleştirmeniz gereken bir elektronik aletten söz ediyoruz. Haliyle bu tür kendin-yap işleri size uygun değilse bu noktayı göz önünde bulundurmalısınız.

Gelecek talebe göre belki ileride bu cihazların birleştirilmiş ve üzerine bir kalıp yapılmış versiyonları satışa çıkabilir. Yine de PCB’nin bu hali bile eli biraz bu işe yatkın olanları heyecanlandırmaya yetiyor.




iPhone 12 Pro Max – Samsung Galaxy Note 20 Ultra – Oppo Find X2 Pro: Karşılaştırma 2020
iPhone 12 Pro Max – Samsung Galaxy Note 20 Ultra – Oppo Find X2 Pro: Karşılaştırma 2020

Apple iPhone 12 Pro Max, Samsung Galaxy Note 20 Ultra ve Oppo Find X2 Pro karşılaştırması Apple iPhone 12 Pro Max Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G Oppo Find X2 Pro BOYUTLAR VE AĞIRLIK...

Nvidia, Tom Clancy Game Ready Sürücüsü Yayınlandı
Nvidia, Tom Clancy Game Ready Sürücüsü Yayınlandı

Nvidia, Tom Clancy'nin Ghost Recon Breakpoint için geliştirilmiş desteğiyle birlikte HTC Vive Cosmos'a GeForce Game Ready 436.48 WHQL sürücüsünü yayınladı. Yayınlanan yeni yazılım,...

Otizm Nedir ? Nasıl Tespit Edilir ?
Otizm Nedir ? Nasıl Tespit Edilir ?

OtizmSevgili arkadaşlar, bu makalede sizlere Otizm hakkında bilgiler vereceğim, keyifli okumalar dilerim.Otizm nedir?Otizm, kendisini bir dizi semptomla ifade eder. Otizm spektrum...