Android TV'nin Arayüzüne 'Sponsorlu İçerik' Ekranı Eklendi

Akıllı telefonlar ve bilgisayarların ardından televizyonları da akıllı hâle dönüştüren teknolojiler gelişmeye devam ediyor. Televizyonda Android arayüzünü kullanmayı sağlayan Android TV, reklam yayınlama kararıyla kullanıcılarını üzdü.


Bilmeyenler için yazımıza Android TV'den bahsederek başlayalım. Android TV, Google tarafından geliştirilmiş olan bir televizyon platformu. Tabiri caizse akıllı televizyonlarınızı birer bilgisayara dönüştürmeye yarıyor diyebiliriz. Tabii ki bu deneyimi yaşamak için evinizdeki televizyonun Android TV'yi destekliyor olması gerek.

Dünya çapında yaygın bir şekilde kullanılan Android TV'ye gelen yeni bir detay AtHeartEngineer adlı bir Reddit kullanıcısı tarafından paylaşıldı ve kısa süre içinde tepki çekmeye başladı. Reddit'te yayınlanan aşağıdaki görsel, şimdiye kadar reklam bulunmayan Android TV'nin ana sayfasına eklenmiş olan 'Sponsorlu İçerik' kısmına dikkat çekiyor. Şimdilik bahsi geçen bu ekranda reklam yayınlanmaya başlanmamış olsa da kullanıcılar bu durumdan pek memnun değiller.

Konuyla ilgili büyüyen tepkilere yanıt olarak XDA-Developers'a konuşan Google sözcüsü şunları söyledi:

"Android TV, evdeki eğlence deneyimini en iyi duruma getirme ve kişiselleştirme konusunda kararlıdır. Tüketicilerin dikkatini çekmek için yeni fırsatlar keşfettikçe bu içerikleri Android TV'nin ana sayfasında yayınlamamızı sağlayacak yeni bir uygulama üzerinde çalışıyoruz."

Bu açıklamayla birlikte reklamların hiç bir şekilde kaldırılamayacağını anlayan kullanıcılar için iyi bir haber gelecek mi yoksa gelmeyecek mi hep birlikte öğreneceğiz. Reklamların ne zaman Android TV'de görüleceği ise henüz belli değil. Android TV'yi deneyimlemek ve daha fazla bilgi edinmek için bu bağlantıdan internet sitesine ulaşabilirsiniz.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




UMIDIGI'den, Yüksek Batarya Kapasiteli Telefonlar Geliyor
UMIDIGI'den, Yüksek Batarya Kapasiteli Telefonlar Geliyor

Sektöre hızlı bir giriş yapan Çinli akıllı telefon üreticisi UMIDIGI, yeni akıllı telefonlarının yolda olduğunu duyurdu. ...

Dark Web'in Popüler Pazarı Dream Market Nisan'da Kapanıyor
Dark Web'in Popüler Pazarı Dream Market Nisan'da Kapanıyor

Bilinen internetin en alt katmanlarında yer alan Darknet'in önemli pazarlarından Dream Market, yapılan operasyonlar ve tutuklamalar faaliyetlerini durdurma kararı aldı. ...

Mozilla, En Büyük Ses Veritabanını Kullanıma Açtı
Mozilla, En Büyük Ses Veritabanını Kullanıma Açtı

Mozilla'nın dünyanın en büyük ses veritabanı olması için sermaye ayırdığı Common Voice, şimdi herkesin kullanabileceği şekilde halka açıldı. ...