Vivaldi’nin Android Sürümü Yayınlandı

Daha önce Opera’da çalışmış olan bir grup geliştiricinin geliştirdiği Vivaldi internet tarayıcısının Android için olan versiyonunun beta sürümü yayınlandı. Vivaldi’nin iddiası, daha fazla kişiselleştirilmiş bir internet tarayıcısı olacağı yönünde.


Vivaldi internet tarayıcısı, Opera’da daha önce çalışmış bir grup geliştiricinin ürünü olarak piyasada yerini aldı. Bilgisayarlar için bir süredir kullanımda olan Vivaldi, şimdi yeni bir atılım yaparak mobil cihazlara doğru atılım yaptı. Vivaldi, bir süre önce Android cihazlarda çalışacak Vivaldi versiyonunun beta sürümünü yayınladı. 

Vivaldi Android Beta’da karşımıza özelleştirebileceğimiz bir site kısayolları arayüzü çıkıyor. Bu özelliğe diğer browserlardan da aşinayız. Vivaldi’de arama motorunda arama yapmadan daha önce kısayol atadığınız sitelere kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz. Örneğin Webtekno’yu bir defa “wt” kısayolu ile kaydettikten sonra her zaman “wt” kısayolu ile Webtekno’ya ulaşabilirsiniz. 

Vivaldi, ayrıca masaüstü versiyonu ile mobil versiyon arasında bir senkronizasyonu gerçekleştireceğini ve bu senkronizasyonu uçtan uca şifreleme ile koruyacağını söylüyor. Ayrıca Vivaldi, ayrı bir uygulamaya geçmeden not alabilme imkanı sunuyor.

vivaldi

Android sürümü ile beraber Vivaldi, rakiplerinden daha hızlı bir internet tarayıcısı hizmeti sunacağını iddia ediyor. 

Vivaldi’nin mobil tarayıcısı, masaüstü versiyonunda olan bazı özelliklerden daha mahrum görünüyor. Masaüstü versiyonunda sekmeleri bir arada toplama özelliği daha mobil versiyona uygulanmamış durumda. Beta versiyonu yayında olan Vivaldi’nin mobil versiyonuna, kendi internet sitesinden ulaşılabilir durumda. 




Google, Chrome'un Reklam Engelleyicilerini Devredışı Kılacak
Google, Chrome'un Reklam Engelleyicilerini Devredışı Kılacak

Kötü amaçlı uzantıların kullanıcı verilerine ulaşmasını istemeyen Google, Chrome uzantılarının işletiş biçiminde değişikliğe gitmeyi planlıyor. Değişikliklerin gerçekleşmesi...

Kingdom Hearts III, Playstation 4 İçin Yayınlandı (Video)
Kingdom Hearts III, Playstation 4 İçin Yayınlandı (Video)

Sevilen oyun Kingdom Hearts'ın son oyunu olan Kingdom Hearts III Playstation 4'e çıktı. Yeni haritalar, yeni oynanış şekilleri ve daha pek çok özellik barındıran oyunda Sora ve...

Calvin Harris Hakkında Bilmediğiniz 20 bilgi
Calvin Harris Hakkında Bilmediğiniz 20 bilgi

Calvin Harris, kendisi için harika bir kariyer yaratmış, uluslararası üne sahip bir DJ’dir. Kendisi için bir endüstri olarak görülüyor, çünkü DJ setlerinin öneminde devrim yaratarak...