Qualcomm'dan Kulaklıklara Google Asistan Torpili

Qualcomm, üreticilerin Google Asistan uyumlu kulaklıkları üretebilmesi için yeni bir geliştirici kiti duyurdu. Bu kit sayesinde kulaklıklara, Google Asistan ile daha rahat iletişim kurabileceğimiz beceriler kazandıralacak.


Qualcomm, kulaklık üreticilerinin çok fazla işine yaracak bir kit geliştirdi. Hali hazırda bulunan QCC5100 kiti referans alınarak geliştirilen bu yeni kit yardımıyla kulaklık üreticileri, Google Asistan ve Fast Pair özellikli kulaklıkları çok daha kolay bir şekilde tasarlayabilecekler.

Bu kit ile üreticiler, kulaklıklara pek çok özellik ekleyebilecekler. Bu özelliklerden belkide en dikkat çekici olanı Google'ın bulut hizmetlerinin kullanılması. Bu özellik sayesinde, akıllı kulaklığınızı bulut sistemine bir kez tanıtmanız yeterli olacak. Bu sayede Google hesabınızı açtığınız diğer cihazlarda, kulaklıkları yeniden tanıtmanıza gerek kalmayacak. Sistem tamamen birbiriyle entegreli olarak devam edecek. Ayrıca hızlı eşleşme özelliğini de üreticiler bu kit yardımıyla üretmek istedikleri kulaklıklara entegre edebilecekler. 

Elbette bugüne kadar Google Asistan uyumlu kulaklıklar bulunuyordu ancak bu kulaklıkların üretim aşaması çok sancılıydı. Üretici firmalar, Google Asistan uyumunu kulaklık modellerine ekleyebilmek için uzun süre test etmeleri gerekiyordu. Oluşturulan bu kit sayesinde Google Asistan ve Fast Pair gibi özellikler kulaklıklara otomatik olarak eklenebiliyor.

Qualcomm geliştirmiş oldukları bu kitin, üreticilerin ticari sürecini azaltacağını ve onlara yenilikçi fikirlerde yardımcı olacağını düşünüyor. Eğer Qualcomm'un bu düşüncesi doğru çıkarsa, önümüzdeki dönemde Google Asistan uyumlu pek çok kulaklık modeliyle karşılaşacağımız anlamına geliyor.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Samsung, Galaxy S10 cihazları için Android 11 tabanlı One UI 3.0 güncellemesini yeniden başlattı 2021
Samsung, Galaxy S10 cihazları için Android 11 tabanlı One UI 3.0 güncellemesini yeniden başlattı 2021

Samsung, bu ayın başlarında Galaxy S10 serisi için Android 11 aktüellemesine dayanan One UI 3.0’ın piyasaya sürülmesine başladı . Isınma ve kamera meseleleri raporlarının...

Bir Oyunsever, Pokemon Go'da Zor Bir Rekora İmza Attı
Bir Oyunsever, Pokemon Go'da Zor Bir Rekora İmza Attı

Japon bir oyunsever, tutkunu olduğu Pokemon Go oyununda 1 milyon pokemon yakalamayı başardı. Kyarorina isimli oyunsever, başarısını internet üzerinden tüm dünyaya duyurdu. ...

Avast, IoT Cihazların Güvenliğine Dikkat Çekiyor
Avast, IoT Cihazların Güvenliğine Dikkat Çekiyor

Akıllı ev teknolojilerin hayatımızda yavaş yavaş yer edinmesiyle beraber siber güvenlik şirketi Avast, kullanıcıları tehdit altında olduklarına dair uyarıyor. ...