“Karanlık Mod”, günümüzde pek çok firma tarafından tercih ediliyor. Pek çok mobil işletim sisteminin yanında YouTube, Twitter ve Facebook gibi dev platformlar da uygulamalarına karanlık mod seçeneğini ekliyor. Hem daha az göz yorması hem de şık görünümü karanlık modu kullanıcılar için ilk tercih yapıyor.
Şimdiyse cihazlar için yeni bir karanlık çağa giriyoruz. Geliştiriciler, sistemlerinde karanlık modlarıyla, Android Q ve iOS 13'ün yakında piyasaya sürülmesine hazırlanırken uygulamalarının karanlık sürümlerini geliştirmek için üzerlerine düşeni yapıyorlar.
Yeni geliştirmelerle karanlık mod artık yalnızca telefonların arayüzünde uygulanmayacak. Kullanıcılar, istedikleri takdirde uygulamalarını da karanlık modda kullanabilecekler. Android Q'da, karanlık mod etkinleştirildiğinde, özel olarak geliştirilmiş bir karanlık mod sürümü olmayan tüm uygulamaların arayüz modu renklerini otomatik olarak ayarlayabileceği dahi söyleniyor.
Bu sebeplerden en büyüğü; güç tasarrufu. Google’ın kendi araştırması, daha karanlık arayüzlerin sistem kaynaklarını daha az tükettiğini ve daha uzun süre kullanım süresi sağladığını kanıtladı. Ayrıca ekrandan gelen parlak ışıkların (özellikle yatakta sık kullanımda) gözleri büyük ölçüde yorduğu iyi bir gece uykusu almamızı engelleyebileceği ortaya çıktı.
Bir başka sebep olaraksa karanlık mod oldukça şık duruyor. Beyaz arayüzler uzun süredir standart olmuş, farklı bir seçeneğe sahip olmaksa insanlar için her zaman tercih görmüştür.
Peki bütün bunlar göz önüne alındığında neden beyaz mod hala cihaza varsayılan olarak geliyor ve gelecek nesil işletim sistemleri olan Android Q ve iOS 13’te bu durum değişecek mi?
Her iki şirket için de, varsayılan arayüz olarak karanlık modu sunmak kesinlikle büyük bir değişiklik olacaktır. Parlak ve beyaz bir görünüm, kurulduğu günden beri ekranda bir logo ve merkezinde bir arama çubuğuna sahip beyaz bir sayfayı tercih eden Google’ın tasarım dilinin önemli bir parçası olmuştur.
Google, yıllardan beri tasarımına renkli unsurlar ekledi, ancak temiz, beyaz tasarım her zaman tasarım kimliğinin merkezinde yer aldı.
Apple, uzun zamanlar boyunca kendini temiz, beyaz çizgi ve tasarımlarla ilişkilendirdi. Ancak son yıllarda renklerle daha haşır neşir hale gelmeye başladı ve hayranları tarafından büyük bir oranda kabul gördü. Hatta cihaz tasarımlarında da siyah renge büyük önem gösterdi. Bu nedenle Apple'ın, gelecek model cihazlarında karanlık modu varsayılan özellik haline getirmesi oldukça olası görünüyor.
Ancak Android cephesinde de işler değişebilir. Google, kendi stok Android cihazı Pixel için açık renkleri tercih etse de Samsung gibi diğer Android tabanlı cihaz üreticileri, kendi cihazlarında, karanlık modu varsayılan özellik olarak tercih edebilirler.
Ne de olsa firmalar, pil ömrünü uzatmak ve kullanıcıların beğenesini kazanmak istiyor. Yani tüm bu sebepler göz önüne alınırsa gelecek nesil cihazlarda karanlık modu varsayılan arayüz olarak görmemiz oldukça mümkün gözüküyor.
Apple, Apple Watch'larda olan bir güvenlik açığı sebebiyle Walkie-Talkie uygulamasını kaldırdı. Teknoloji devi şirket, uygulamanın düzeltildikten sonra en kısa zamanda tekrardan...
Android işletim sistemiyle çalışan ilk telefon olan Google Sooner'ın prototipleri eBay'de satışa çıkarıldı. 10 yılı aşkın süredir gün ışığına çıkmayı bekleyen prototiplerin...
Huawei'nin Google servisleri olmayan yeni amiral gemisi Mate 30 Pro, DxOmark ekibi tarafından test edildi. DxOmark testleri sonucunda Mate 30 Pro'nun dörtlü kamera kurulumu, son dönemlerde...