YouTube Artık Arama Geçmişinizi Otomatik Olarak Silecek

Gizlilik günümüzde çok önemli bir kavram. Google da gizliliğinizi korumak için yeni bir özelliği YouTube'a ekledi. Bundan sonra YouTube'da yaptığınız aramalar belli bir süre sonra otomatik olarak silinebilecek.


Google, gizlilik seçeneklerini çeşitli platformlarıyla genişletme çabasında. Bu yılın başlarında bir otomatik silme özelliği sundu.YouTube'da gezinme deneyiminiz biraz daha 'kişiye özel' bir hale geldi.

Google, artık YouTube için bir otomatik silme özelliği sunduğunu duyurdu. Yeni özellik kullanıcıların verileri otomatik olarak silmeden önce video aramalarını sürdürmelerini ve platformda önceden belirlenen bir süre boyunca geçmişlerini tutmalarını sağlıyor.

Silinme süresi seçilebiliyor

YıuTube

Kullanıcılar YouTube’un sunduğu seçenekler ile geçmiş verilerini 3 ay, 18 ay veya el ile silmeyi seçinceye kadar saklayabiliyor. Daha sonrasında ise bu veriler kendi kendine siliniyor. Kullanıcılar geçmiş verilerini saklama özelliğini tamamen kapatma seçeneğine de sahip ancak bazı kullanıcılar izlenen videoları ve aramaları tekrarlarken kolaylık olması açısından bu bilgileri tutmayı tercih edebiliyor.

Bu özellik şu anda kullanılabiliyor. Hesap ayarlarından, "Otomatik olarak sil" i bulun ve Google’ın verileri ne sıklıkta temizlemesini istediğinizi seçin.

Google, mayıs ayında kullanıcıların Google hesabına eklenen konum geçmişi için benzer bir otomatik silme özelliği başlattı. Güncelleme, çarşamba günü Google’ın platformlar ve ürünler grubundaki bir dizi gizlilik odaklı yeni özellik duyurusu ile birlikte geldi. Ayrıca bu ay, Android için Google Haritalar'da uzun zamandır beklenen 'gizli mod'da kullanıma sunuldu.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Call of Duty: Warzone geliştiricileri banhammer’ı savuruyor, 60 bin dolandırıcıyı yok ediyor 2021
Call of Duty: Warzone geliştiricileri banhammer’ı savuruyor, 60 bin dolandırıcıyı yok ediyor 2021

Call of Duty: Warzone’da dolandırıcılarla karşılaşanlar muhtemelen oyunun arkasındaki geliştiricilerin büyük bir bölümünü yasakladığını duymaktan mutluluk duyacaktır. Duty...

Huawei Mate 30 Pro'nun DxOmark Puanları Belli Oldu
Huawei Mate 30 Pro'nun DxOmark Puanları Belli Oldu

Huawei'nin Google servisleri olmayan yeni amiral gemisi Mate 30 Pro, DxOmark ekibi tarafından test edildi. DxOmark testleri sonucunda Mate 30 Pro'nun dörtlü kamera kurulumu, son dönemlerde...

Türkiye yıldızına ve gezegenine isim verdi
Türkiye yıldızına ve gezegenine isim verdi

Türkiye, Pegasus takımyıldızında bulunan WASP-52 yıldızı ve WASP-52-B ötegezegenini isimlendirdi. Yıldıza “Türkiye, Pegasus takımyıldızında bulunan WASP-52 yıldızı ve...