Samsung Tam Ekranlı ve 6 Kameralı Bir Telefon Çıkaracak

Samsung'un yüzde yüz oranında ekran oranına sahip telefon üreteceği hakkında gelen haberlere şirketin tam ekranlı ve 6 kameraya sahip bir telefon üzerinde çalıştığı bilgisi de eklendi.


Akıllı telefon geliştiricileri durmaksızın yeni teknolojiler üzerinde çalışırken şaşırtıcı ve hatta "çılgınca" olarak tabir edebileceğimiz pek çok yenilikle karşı karşıya kalabiliyoruz. Akıllı telefonlar için son zamanların en trend teknolojilerinden biri ise ekran boyutunun cihazın fiziksel boyutuna oranının neredeyse yüzde yüze ulaştırılmaya çalışılması.

Samsung, bu orana ulaşabilen ilk şirket olabilir. Ekran önündeki bileşenlerin yok edilmesi, telefon kasasına oranla daha geniş ekranların ortaya çıkmasıyla ilgili şu an için son gelişme, parmak izi sensörünün ekran yerleştirilmesi. Bu seviyeye daha yeni ulaşmışken Samsung tarafında devrimsel bir yeniliğin daha ortaya çıkması muhtemel.

Samsung'un ön kamera merceklerini ekran arkasına gizlemek için çalışmalar yürüttüğü biliniyordu. Bu durum, Ar-Ge grubu başkan yardımcısı Yang Byung-duk tarafından da onaylanmıştı. Gelen haberlere göre Samsung, ön kameraların ekran arkasına gizlendiği altı kameralı bir telefon üzerinde çalışıyor.

Çentik, damla gibi çözümlere karşın Samsung, kameranın ekranın arkasına yerleştirilmesi ve kamera deliğinin tamamen yok edilmesi için yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Üstelik bunun ekran işlevselliğini olumsuz yönde etkilemeyeceği de iddia ediliyor.

Bu, kesinlikle heyecan verici bir yenilik. Yeni teknolojinin nasıl çalışacağı hakkında tam olarak bilgi sahibi değiliz fakat haberler doğruysa çok da uzak olmayan bir gelecekte öğrenmemiz muhtemel.




Fotoğraflara Bakarak İnsanları Yorumlayan Yapay Zeka
Fotoğraflara Bakarak İnsanları Yorumlayan Yapay Zeka

Yüz tanıma sistemleri çok iyi çalışsa da yüz tanımaya dayalı olarak insanları kategorize etmek gerektiğinde yapay zeka için işler o kadar da yolunda gitmiyor. ImageNet Roulette de...

OnePlus 7T, Süper Ağır Çekim Özelliğini Yakında Alacak
OnePlus 7T, Süper Ağır Çekim Özelliğini Yakında Alacak

OnePlus, geçtiğimiz günlerde Hindistan’da yaptığı bir etkinlikte OnePlus 7T’nin tanıtımını gerçekleştirmişti. Şirket, telefonun yakın zamanda bir yazılım güncellemesi ile 960...

Telefonun Her Bilgisine Ulaşan Casus Uygulamayı Denedik
Telefonun Her Bilgisine Ulaşan Casus Uygulamayı Denedik

Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin....