Google'dan Chrome OS Güncellemelerine Yeni Özellik

Google’ın Chromebook cihazlarında kullandığı işletim sistemi Chrome OS’a kullanıcılarının güncellemelerle neler değiştiğini, yeni nelerin geldiğini kolayca öğrenebileceği bir özellik ekleniyor.


Chrome OS güncellemeleri, genellikle her 6 haftada bir yayınlanıyor ve işletim sistemi yeniden yüklemeyi, yükleme tamamlandıktan sonra bir kere hatırlatıyor. Ancak güncellemenin bir parçası olarak tanıtılan yeni özellikleri bilmek isteyen kullanıcılar, Chrome Relases Blog’a gitmek ve oradan uygun paylaşımı bulmak zorunda kalıyor; ki burada geliştiriciler için gerekli olan bilgiler de yer alıyor.

Ancak bu durum değişiyor. Şirket; kullanıcıları, güncellemeyle tanıtılan özelliklere bakabilecekleri Progressive Web App’e yönlendirerek “Chromebook’taki yeniliklere bakın” hatırlatıcısını göstermeye başlıyor. Geçtiğimiz ayın sonlarında Chromium Gerrit zirvesinde Chrome Story tarafından belirlenen bu özellik, Chrome OS’un “Canary” kanalındaki kullanıcılara aktif hale getirildi.

Güncelleme notlarına Ayarlar’daki Chrome OS Hakkında bölümünden “Yeniliklere bak” seçeneğine tıklayarak da erişilebiliyor. Bu yeni özellik, bloga ulaşarak yeni özelliklerin ne olduğuna ya da neler değiştiğine bakmaya alışkın olmayanlar için de oldukça kullanışlı. Chrome’un blogu tüm Chromium bazlı güncellemelere ve tarayıcı güncellemelerine dair notları kullanıcılarına sunuyor. Yeni özelliğin, sırada Chrome OS’daki Stable Channel (Stabil kanal) kullanıcılarına sunulması bekleniyor.

Chrome OS nedir?

Chrome OS, aslında adından da anlaşılabileceği gibi Google tarafından geliştirilmiş Linux tabanlı, açık kaynaklı ve web uygulamalarıyla çalışan bir işletim sistemi. Aslında 15 Haziran 2011 yılında Chromebook ile birlikte piyasaya sürülmüş olsa da ilk duyurulduğu tarih 7 Temmuz 2009’dur.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




PUBG Lite'ın Türkiye'deki İndirme Sayısı Açıklandı
PUBG Lite'ın Türkiye'deki İndirme Sayısı Açıklandı

Geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen ve Türkiye'de de yayınlanan PUBG Lite'ın istatistiksel verileri belli oldu. Yapılan açıklamalar, PUBG Lite'ın Türkiye'deki oyunseverler tarafından...

Asus'un ROG Phone 2'nin Teknik Özellikleri Belli Oldu
Asus'un ROG Phone 2'nin Teknik Özellikleri Belli Oldu

Asus'un mobil oyunlar için geliştirilen yeni akıllı telefonu ROG Phone 2, Geekbench testlerinde ortaya çıktı. Asus ROG Phone 2 yapılan çok işlemcili testlerde, bugüne kadarki en yüksek...

Bakanlıktan Twitter ve Pinterest’e Son İkaz! 2021
Bakanlıktan Twitter ve Pinterest’e Son İkaz! 2021

Sosyal medya yasası olarak bilenen 7253 sayılı yasada farklık dahilinde günlük ulaşımı 1 milyondan fazla olan platformlara temsilci atama zorunluluğu getirildiği artık herkes tarafından...