Hotfix Nedir?

Hotfix veya bir diğer adı QFE Update olarak da bilinen paket, her ne kadar sistem hatalarını düzeltmeye yönelik olsa da zaten var olan hatadan daha büyük sıkıntılara da yol açabiliyor. Gelin hotfix'i yakından ele alalım.


Hotfix veya QFE update olarak bilinen, bilgisayar sürücülerinde sıklıkla karşılaşabileceğiniz terim, aslında bir yazılım ürünündeki yazılım sorununu belirlemek ve düzeltmek için kullanılan, bir veya daha fazla dosyadan oluşan toplu bir pakettir. Genellikle belli başlı bazı kullanıcı hatalarını düzeltmek için kullanılır.

Hotfix teriminin kaynağı, aslında çalışan sistemlerde yapılan yazılım yamalarından ve düzeltmelerinden gelmektedir. ‘Hot’ kelimesiyle, sistemin çalışmaya devam ettiği belirtilerek 'hotfix' kavramı doğmuştur. Bunu yerine ‘quick-fix engineering update (qfe update)’  terimi de kullanılarak sistemde yapılan hızlı güncellemeler ve hata ayıklamaları kast edilmiştir.

Hotfix ne ifade ediyor?

hotfix

Programcılar için bu terim, sistemdeki güncellemenin hızlı bir şekilde yapıldığı ve sorunun test süreçlerinin dışında gerçekleştiğinden yeni eklentiler olabileceği anlamına gelmektedir. Hotfix, olağan sürecin dışında bir çalışma olduğundan ve hızlı müdahale gerektirdiğinden dolayı maliyeti fazladır.

Kullanıcılar için ise riskli olarak değerlendirilmesinin yanı sıra problemlere kalıcı çözüm sunmayabilir. Geçici çözüm sunma ihtimali olsa da yanlış bir müdahalenin sisteme kalıcı zararlar vermesi de oldukça muhtemel olduğundan dolayı sistemdeki hatanın büyüklüğüne bağlı olarak hotfix güncellemelerini yapmamak ve kalıcı çözüm bulana kadar hatayı görmezden gelmek daha güvenli bir yol olarak nitelendirilebilir.

Bilgisayar sürücülerinde gördüğümüz hotfix'i temel olarak açıkladığımız yazımızın sonuna geldik. Hotfix gibi sık karşılaşılmasına rağmen anlaşılamayan bilgisayar kavramlarını sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Kaçırmamak için takipte kalın.




Huawei Mate X2’nin İlk Görüntüleri Paylaşıldı! 2021
Huawei Mate X2’nin İlk Görüntüleri Paylaşıldı! 2021

Katlanabilir telefon pazarının öne çıkan markalarından Huawei’nin yeni katlanabilir telefonu Mate X2‘ye konusunda ilk resmi görüntüler paylaşıldı. Çinli akıllı telefon üreticisi...

Mate 20 Pro, En Son EMUI Güncellemesini Almaya Başladı
Mate 20 Pro, En Son EMUI Güncellemesini Almaya Başladı

Huawei’nin geçen seneki amiral gemisi modeli olan Mate 20 Pro, güncelleme almaya devam ediyor. Android 10’dan destek alan en son EMUI güncellemesi cihazlara dağıtılmaya başlandı. ...

Galaxy Tab M62, Galaxy M Serisindeki İlk Tablet Olabilir 2020
Galaxy Tab M62, Galaxy M Serisindeki İlk Tablet Olabilir 2020

Kasım ayının başlarında, bir rapor Samsung’un Galaxy M62 üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı . Aletin o zamanlar orta sınıf bir akıllı telefon olduğu...